top of page
  • Team BKNews

10 индийски черни комедии, които си заслужава да гледате


Черната комедия е труден жанр за овладяване. Сложно е да накараш зрителите да се смеят, но и да се замислят над филма. Преди Индия не беше запозната с черната комедия и не оценяваше такива продукции, докато няколко смели режисьори не ѝ ги представи.


Понякога най-добрият начин да се справиш с трудните неща е да разкажеш шега. Така че ще ви представим някои от страхотните индийски черни комедии на всички времена.


1. Dev D

Dev D успя да дефинира адаптациите на новото поколение, като се имат предвид имената и действието. Това, което го отличава, е премахването на сексуалното желание като тема табу в индийското общество. Представете си "Девдас" да се развива в 21 век!


Точно така може да бъде описан този филм. Става въпрос за проблемни романтични връзки, а главният персонаж, изигран от Abhay Deol, намира утеха в наркотиците и хумора.


2. Delhi Belly

Abhinay Deo създаде друг шедьовър. Delhi Belly се върти около трима съквартиранти, които са решени да си създадат репутация. Нещата се объркват, когато осъзнават, че са изгубили няколко ценни предмета, принадлежащи на видни разбойници.


3. Super Deluxe

Super Deluxe има няколко истории, които разглежда едновременно, всяка от които по някакъв начин трагична, но начинът, по който са представени - комедийно - трябва да се оцени. Разглеждат се сериозни проблеми като убийство, изневяра, възприятието на обществото към трансджендър и семейството му, проституция и други проблеми.


4. Ludo

Ludo има по малко от всичко. Петте истории в него са свързани майсторски и ще се влюбите в тях. Целият хумор във филма е златен. Въпреки че е ситуационна комедия, събитията са често неприятни и кървави.


5. Shaitan

Петима наркомани решават да инсценират отвличане, за да подкупят полицай, който да покрие инцидент с автомобил. Отново - една от най-добрите индийски черни комедии, която си заслужава да гледате.


6. Andhadhun

С участието на Ayushman Khurana като Akash - професионален пианист, който приема музикалния еквивалент на актьорската игра, изискваща буквално да се превърнеш в героя си, и се забърква в много проблеми.


Той получава покана за дома на бивш филмов актьор, докато твърди, че е сляп, и без да иска, става свидетел на ужасно убийство. Поредица от обрати ще ви държи под напрежение.


7. Operation Alamelamma

Животът на Purmy се преобръща напълно, когато е заплашен да плати откуп за спасяване на сина си, и в резултат е несправедливо задържан.


8. Kaalakaandi

Филмът започва със Saif Ali Khan - трезвен човек, който научава, че има рак на стомаха и му остават само няколко месеца живот.


9. Ee. Ma.Yau

Ee.Ma.Yau се върти около усилията на син да спази обещанието си. Този филм няма да ви остави да напуснете мястото си, докато не го завършите.


10. Darlings

Darlings е забавен трилър, който в крайна сметка се превръща в умело направена продукция, засягаща домашното насилие. Darlings, заснет с окото на активист, окуражава жените да преодолеят насилието, вместо да се пазарят със "скорпиона" - метафора за агресивния съпруг във филма.


Източник: Scroll Droll

bottom of page