top of page
  • Sakura

Мистериозна болест се появи в Индия

Актуализирано: 9.12.2020 г.


Над 500 души бяха хоспитализирани, а един човек почина, вследствие на неизвестна болест в Индия, град Eluru, в щата Andhra Pradesh, засечена през почивните дни.


Пациентите от град Елуру в провинция Андра Прадеш са имали широк спектър от симптоми - припадъци, световъртеж, глабоволие и признаци на епилепсия. Ситуацията се появява в момент, в който страната се бори с коронавируса. Всички пациенти на неидентифицираната болест обаче са тествани отрицателно за COVID-19, като и за вирусни заболявания като треската денга, херпес и чикунгуня. Те не са свързани помежду си, от различни възрастови групи са, като има и голям брой деца, и не живеят в един и същ район.


Предварителните резултати водят до извода, че е вероятно причината да е повишеното съдържание на тежки метали в питейната вода и млякото в региона, тъй като при заболелите били открити повишени нива на олово, никел и на пестициди. Получените данни са все още предварителни и подлежат на допълнителна проверка от Общоиндийския институт за медицински изследвания.

Източници: AP, CNNComments


bottom of page