top of page
  • Team BKNews

60 души загинаха след срутване на мост в Индия


Най-малко 60 души са починали в Индия в неделя, след като мост се срути в западния щат Gujarat, довеждайки до това хората да паднат във водата, казаха властите.


Мостът в град Morbi наскоро е бил ремонтиран и правителството ще разследва как и защо е станал инцидентът, заяви министърът на щата Brijesh Merja. Сегашният фокус е върху издирването и спасителните операции, добавя той.


Той каза, че най-малко 17 души са лекувани в болница. Сред починалите са и деца.


Персонал от индийската армия, флота и военновъздушните сили помагат в операциите по търсене и спасяване.

Семействата на жертвите ще получат пари от Националния фонд за помощ на министър-председателя, според индийския премиер Narendra Modi. Modi написа в Туитър, че е „дълбоко натъжен“ от трагедията в Morbi, като каза, че спасителните и хуманитарните операции продължават.


Телевизионни кадри показват десетки хора, които държат кабелите и останките от моста, докато екипи на спешна помощ се опитват да стигнат до тях, предаде Ройтерс. Някои се изкачвали по разрушената конструкция, за да стигнат до речните брегове, докато други плували към безопасно място.


Повече от 150 души са били на моста, който е туристическа атракция, по време на бедствието, каза държавният министър на вътрешните работи Harsh Sanghavi. 230-метровият мост е построен през 19 век и е отворен за обществеността едва от миналата седмица след ремонт.


Източник: CNN
Comments


bottom of page