top of page
  • Team BKNews

Manaka Shida от Keyakizaka46 съобщи, че вече работи като хостеса в бар


Младостта е високо оценявана в японския шоубизнес, особено в музикалната индустрия. Много идоли спират да изпълняват, или се "дипломират", както е терминът в индустрията, на възраст, на която са прекалено млади, за да спрат да работят напълно.


Например Manaka Shida от Keyakizaka46 (сега Sakurazaka46) - една от сестринските на AKB48 групи. Shida се присъедини към Keyakizaka46 през 2015 г., когато беше на 16 г., и се дипломира от групата през 2018 г. - една седмица преди 20-ия си рожден ден. Оттогава работи като модел, но наскоро обяви, че започва нова работа като бар хостеса.


Тя написа в социалните си мрежи:

Започвам работа в Next Ginza! Различно е от това, което беше преди, но най-накрая имам шанс да ви видя отново и ще се радвам, ако дойдете да ме видите, ще се радвам, ако и жени дойдат да ме видят.
Честно казано, мисля, че сигурно много хора са изненадани от това. Наистина исках да опитам такава работа от дълго време, но си помислих, че няма да мога, така че никога не съм се опитвала активно. Но помолих за съвет хора, които познавам, и много от тях ме подкрепиха и реших: "Живееш само веднъж и искам да го направя, така че нека опитам!"
Много съм развълнувана, но и много нервна, но това е работа, която искам да правя, така че ще дам най-доброто от себе си, въпреки че нямам опит. Искрено искам да благодаря на семейството, приятелите ми и на собственика и персонала на Next Ginza за всички съвети, преди да обявя това, и на всички, които ме подкрепят в социалната мрежа.

Японските барове с хостеси са барове, в които клиентите могат да платят не само за храната и питиетата си, но и допълнително за хостеса, която да седне на масата им и да поговори с тях.


Next Ginza се намира в скъпия квартал на Токио Ginza. Този тип барове обикновено имат объркващи ценоразписи, но според уебсайта на Next Ginza 60-минутна сесия струва 6 хил. йени, или 42 долара, преди 20:30 ч. и 12 хил. след този час. Има и ВИП сесия за 15 хил. йени на час плюс "ВИП такса" за 25 или 50 хил. йени на група, както и такса от 3 хил. йени, за да си избереш коя хостеса предпочиташ, вместо да ти бъде избрана. Има и 35-процентна „такса за обслужване“ и, както се изисква от закона, 10-процентов данък върху продажбите в Япония, като не е ясно дали във всичко това са включени някакви храни или напитки или всичко това са допълнителни покупки


Източник: SoraNews24Comments


bottom of page