top of page
  • Team BKNews

Актьорът Ichikawa Ennosuke арестуван по подозрения, че е помогнал на майка си да се самоубие


Внимание! Съдържанието в статията може да е чувствително за някои хора.


Кабуки актьорът Ichikawa Ennosuke IV беше арестуван във вторник по подозрения, че е помогнал на 75-годишната си майка да се самоубие.


Популярният 47-годишен актьор беше открит с майка си и баща си - кабуки актьора Ichikawa Danshiro (76) - в дома си в Токио на 18 май. Когато полицията пристигнала, родителите му били припаднали, а Ennosuke бил открит да стои в отчасти подземен килер. Беше потвърдено, че родителите му са починали от свръхдоза.


Според разследването Ennosuke, чието истинско име е Takahiko Kinoshi, е подал на майка си Nobuko приспивателни някъде между нощта на 17 май и сутринта на 18 май, като помогнал за самоубийството ѝ. В момента тече разследване за намесата на Ennosuke в смъртта на баща му.


Разследващите вярват, че вероятно е опитал да се самоубие с родителите си. Смята се, че полицията го е арестувала заради възможността да унищожи доказателства или да се опита да избяга.

Заповедта за арест на Ennosuke беше издадена във вторник и той доброволно напусна болницата в Setagaya, за да придружи следователите до полицейския участък.


Казал е пред полицията, че в деня преди инцидента той и родителите му обсъждали да умрат заедно и да се преродят, и допълнил, че родителите му са пили приспивателни.


По време на разследването полицията откри, че преди са изписвали приспивателни на Ennosuke. Той също казал на полицията, е „покрил родителите си в найлонов плик“ и че е „изхвърлил опаковката на хапчетата“.


Когато Ennosuke пристигнал в болницата, показал признаци на наркотично отравяне, въпреки че не било животозастрашаващо. Когато полицията претърсила дома на семейството на 19 май, не били открити опаковки, свързани с хапчетата.


Обвинението за подстрекаване или подпомагане на самоубийство включва помощ или осигуряване на средства на хора, решили да сложат край на живота си, и е незаконно в Япония, като се наказва с от шест месеца до седем години затвор.


Полицията планира да продължи с разследването на Ennosuke, за да разбере как се е сдобил с хапчетата, както и каква е причината за смъртта на баща му.


Ennosuke придоби популярност чрез работата си в кабуки театъра, както и чрез изпълненията си в популярни сериали като “Hanzawa Naoki” и “Fuurinkazan”.


Инцидентът стана в деня, в който списание съобщи обвинения към актьора за сексуален тормоз. При ареста си Ennosuke е казал на разследващите, че статията била част от причината за станалото.


Източник: Japan Times

Comments


bottom of page