top of page
  • bknmoni

"Тревожно, но важно", или как филмът "I Want to See Your Parent’s Face" представя тормоза в училище


Чрез новия си филм “I Want to See Your Parent’s Face” режисьорът Kim Ji-Hoon разказва една дълбока и неудобна история за училищния тормоз. Актьорският състав, който трябваше да осъзнае тежестта на историята, дойде на онлайн пресконференцията като кинолюбител, за да изгледа филма. Chun Woo-hee каза:

“Тъй като филмът е за училищния тормоз, публиката може да се чувства неудобно, докато го гледа. Дори и да е така, мисля, че това е нещо, за което трябва да говорим. Надявам се, че много хора ще го изгледат.”

Ko Chang-seok добави:

“Представят се истории на деца и родители, които не бива да се игнорират. Моля ви, не си затваряйте очите за тези неща.”

Филмът на Kim е базиран на японската пиеса “Oya no Kao ga Mitai”, написана от Seigo Hatasawa. Във филма момче в 8 клас се самоубива, като преди това оставя бележка с имената на 4 деца, които са го тормозили. Родителите на тези деца са повикани в училище. В процес на търсене защо момчето се е самоубило, родителите на предполагаемите извършители се опитват да скрият истината.


Въпреки че някои искат заглавието да се смени, Kim иска да го запази, за да се запази смисъла.

“Заглавието ‘I Want to See Your Parent’s Face’ говори само по себе си. То показва яростта, която изпитва семейството на жертвата. Заглавието обобщава историята, която искам да кажа в този филм. Вместо да разказваме историята на жертвата, ние се фокусираме върху гледната точка на престъпниците.”

Ветеранът Sol Kyung-gu, който играе бащата на едно от 4-те деца, също е съгласен, че заглавието е силно.

“Бях много ядосан, докато се запознавах със сюжета. Надявам се да успея да предам на публиката този гняв и съжаление, които изпитвах.”

Ko, който играе учител по математика и баща на едно от тормозещите деца, също изрази своето възмущение от реалността, в която живеем и която е представена във филма.

“Аз съм актьор, но също така съм и баща на дете. Мислех какъв избор бих направил, ако бях на мястото на моя герой. Не съм сигурен за отговора. Продължавах да се питам дали ще мога да направя този избор. Това беше объркващ, но смислен процес.”

Той също добави, че се чувствал много виновен, докато е играел ролята си.

“Никога не съм се чувствал по-виновен, докато играя злодей, но това е странен филм, който ме кара да се чувствам виновен.”

Режисьорът също каза, че заснимането е било нестандартно трудно.

“Изпитах трудности, докато снимаме филма. Обикновено насочвам актьорите как да изиграят ролите си, но този път нищо не ги посъветвах. Опитвах се да слушам какво имат да ми кажат те. Беше сложен проект, защото трябваше да намирам отговорите на въпросите, които съм задал.”

По време на пресконференцията актьорите говориха и за специалния процес, чрез който Chun е получила своята роля. Тя ще играе младата учителка Song Jung-wook, която ще се опита да се бори за жертвата, докато е нова в работата си.


Sol каза защо са я избрали, въпреки че не са се познавали лично:

“Song Jung-wook е толкова важна роля. Ние всички си мислехме, че трябва да е Chun Woo-hee.”

Междувременно актьорът Oh Dal-su, който временно спря да играе през 2018 г. след обвинения за сексуален тормоз, не присъства на пресконференцията. Филмът е заснет през 2017 г. преди обвиненията срещу Oh. “I Want to See Your Parent’s Face” ще завладее местните театри на 27 април. Източник: The Korea Herald

bottom of page