top of page
  • Sakura

Hyuk от VIXX с призив след загубата на братовчед си в инцидент


Hyuk от VIXX сподели лично съобщение, в което говори против шофирането в нетрезво състояние.


На 23 юни в акаунта си в Инстаграм призова останалите:

Нека никога не пием и шофираме.

Според компанията му Jellyfish Entertainment миналата година Hyuk е изгубил по-малкия си браточед в инцидент, свързан с шофиране в нетрезво състояние. Братовчедът е станал жертва на шофьор, който не е спазил пътната сигнализация, тъй като е бил пиян. Друг братовчед на Hyuk сподели пост за петиция в сайта на правителството, в която се искат по-строги наказания за пияните шофьори.


Според семейството на починалия шофьорът във фаталния инцидент е получил присъда от три години затвор в началото на тази година. Семейството му заяви:

Въпреки че подсъдимият е имал ниво на алкохол в кръвта от 0, 124, което е доста над лимита, за да ти вземат шофьорската книжка, съдът произнесе решение само по обвинение в нарушаване на пътната сигнализация. Въпреки че прокуратурата поиска седемгодишна присъда в затвора, тъй като беше шофиране под въздействие на алкохол, съдът я намали на три години, тъй като според тях подсъдимият се разкайва.
Инцидентите с шофирането в нетрезно състояние стават все повече, но сега най-строгото наказание е присъда от осем години. Има много хора, които са загубили живота си. Дори сега има хора, които шофират пияни, докато игнорират и здравия разум, и закона. Искрено се надяваме да няма повече жертви на тези хора.

Източник: Soompi



bottom of page