top of page
  • bknmoni

HYBE с разяснение относно разходите за концерта на BTS в Пусан


В изявление HYBE обърнаха внимание на въпроса около необходимите разходи за покриване на предстоящия концерт. Агенцията заяви, че вече е разкрила, че значителна част от разходите ще бъдат финансирани от корпоративно спонсорство, онлайн стрийминг реклами, дъщерно предприятие THE CITY и др. HYBE са решили, че останалите разходи, които не могат да бъдат покрити чрез тези мерки, ще бъдат поети лично от самата компания. Те повториха, че BTS също ще изпълняват без заплащане в опит да реализират миналите си надежди за участие в безплатен концерт с фенове.


HYBE отбелязаха, че BTS са участвали в национални събития преди и не са отчитали разходите на преден план, докато са го правили, винаги внимателно обмисляйки подкрепата от правителството, тъй като това са парите на данъкоплатците. Същото ще важи и за концерта в Пусан, а правителството, общината и комитетът на изложението правят всичко възможно да осигурят място за концерт и да финансират концерта в рамките на ограничен бюджет. HYBE поясниха позицията си, че не смятат, че е желателно големи количества ресурси на правителствата и бизнеса да бъдат инвестирани или изчерпани чрез концерта. BTS са постигнали страхотни резултати на предишни национални събития, защото са се концентрирали върху създаването на висококачествени резултати, което е значимо само по себе си.


Изразявайки желанието си да не се отказват от качеството на изпълнение на концерта, те написаха:

"HYBE и BTS са горди да допринесат за страната."

По-конкретно, те смятат събитието за важна възможност, особено след като корените на глобалните звезди и HYBE са в Южна Корея. Да не говорим, че Световното изложение в Пусан през 2030 г. ще донесе икономически ефекти от няколко десетки трилиона вона (няколко десетки милиарда долара) на Пусан и Корея. HYBE заявиха:

"Казва се, че Корея е 'аутсайдер' в надпреварата за домакин на Световното изложение в Пусан през 2030 г. Смятаме, че всички трябва да работят заедно, за да преобърнат очакванията и да можем да проведем Световното изложение в Пусан през 2030 г., така че ето защо компанията и BTS решиха да подкрепят каузата. Чрез този концерт HYBE и BTS искат да превърнат Пусан в място, което светът поставя под светлината на прожекторите."

И накрая HYBE споделиха:

"Ние и BTS ще дадем всичко от себе си докрай, така че концертът в Пусан да се превърне в достойна кандидатура за домакин на Световното изложение в Пусан през 2030 г."

Източник: Soompi

Comments


bottom of page