top of page
  • Team BKNews

HYBE отговаря на скептицизма относно дисциплинарното наказание на Kim Garam


HYBE вече отговори с подробно изявление, в което се твърди, че въпреки че е вярно, че Kim Garam е била призната за виновна за насилие в училище през 2018 г., тя не е извършила никакъв вид физическо нападение. Според HYBE, "Y" е направила снимка на една от съученичките си, докато се е преобличала и е била само по бельо, след това я публикувала онлайн без разрешение и Kim Garam просто се ядосала и се конфронтирала с “Y” относно действията ѝ. HYBE също твърдят, че “Y” не е получила дисциплинарно наказание за грешката си, докато Kim Garam и един от приятелите ѝ са били наказани само защото са спорили с нея.


Някои обаче бяха скептични относно изявлението на HYBE поради факта, че Kim Garam е получила дисциплинарно наказание от степен 5-а от Комисията по училищно насилие, което означава, че и тя, и родителите ѝ е трябвало да преминат специален курс на тема насилие.


В Южна Корея комисиите по училищно насилие обикновено се свикват за сериозни случаи на тормоз и насилие (за разлика от вербалните аргументи между ученици) и когато дисциплинарното действие бъде взето, има девет степени на наказания с различни нива на тежест: първата степен е най-леката и нарежда извършителят да се извини, докато девета степен, която е най-суровата, е изключване. Започвайки от 5-а степен, родителите на извършителя трябва да преминат образователен курс за насилието.


Според Министерството на образованието 5-а степен е "мярка, която се взема, когато изглежда, че е малко вероятно мерки като общественополезен труд да бъдат достатъчни, за да накарат ученика извършител сам да почувства угризения на съвестта за действията си, така че да промени начина си на мислене и да го накара да размишлява над действията си чрез помощта на професионалист".


Както повечето дисциплинарни действия, взети в случаи на училищно насилие, дори тези, които включват физическо нападение, обикновено спадат към степени 1-ва и 3-а и е необичайно 5-а степен да бъде приложена в случай, в който няма физическо нападение. Затова много хора изразиха объркването си за това как случаят на Kim Garam може да е получил наказание от 5-а степен, ако няма физическа агресия.


На 21 май HYBE отговориха на въпросите относно предишното им изявление:

Дисциплинарно действие от степен 5-а е било приложено, въпреки че е нямало абсолютно никаква физическа агресия.
Доколкото сме запознати, комисиите за училищно насилие се провеждат различно в зависимост от проблема, училището, района и членовете, тъй като не са съдилища.
Тогава майката на Kim Garam е вярвала, че училищната комисия е взела това решение, което ще помогне на дъщеря ѝ най-много, така че не го е обжалвала.
Сега майка ѝ дълбоко съжалява, че не е оспорила степента на дисциплинарното действие и просто го е приела, но тогава просто си помислила, че това е най-добрият начин да поучи дъщеря си.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page