top of page
  • albenacacheva

HYBE с официална позиция относно възможността за освобождаване от военна служба на BTS


Главният оперативен директор на HYBE Lee Jin Hyung представи официалната позиция на членовете на BTS и на компанията по въпроса за задължителната им военна служба

.

На 9 април местно време Lee Jin Hyung присъства на пресконференцията "BTS PERMISSION TO DANCE THE CITY - LAS VEGAS" в MGM Grand в Лас Вегас, където говори с резерви за възможността за освобождаване на групата от военна служба.

"Вярно е, че сме предпазливи да говорим на тази тема, защото знаем колко важен е въпросът за военната служба в Корея", заяви главният оперативен директор.

Въпреки това той също така добави::

"Надяваме се, че решението относно поправката в Закона за военната служба ще бъде взето възможно най-скоро."

Макар че 28-годишна възраст обикновено е максималната възраст, до която южнокорейският мъж може да изчака, за да изпълни задължителната си военна служба, на членовете на BTS е позволено да отложат постъпването си в армията благодарение на ново изменение, прието през декември 2020 г. Наречен "поправката за военната служба на BTS" с оглед на ясните му последици за BTS, законът позволява на артистите, които получат препоръка от министъра на културата, спорта и туризма, да отложат задължителната си служба, докато навършат 30 години.


Според действащия закон най-възрастният член на BTS Jin е длъжен да постъпи в армията преди края на 2022 г. Някои членове на Народното събрание обаче предложиха законопроект, който да освободи от военна служба мъже изпълнители като BTS, които имат голям принос за националните интереси. Понастоящем южнокорейският законодателен орган не е успял да постигне консенсус по законопроекта.


В обяснение на официалната позиция на членовете на BTS по въпроса Lee Jin Hyung отбеляза:

"В момента членовете на BTS са оставили въпроса за военната си служба в ръцете на компанията. BTS вече многократно са предавали посланието, че ще изпълнят дълга си, когато нацията ги призове, и не са променили мнението си. Политиката относно военната служба обаче се е променила малко и тъй като членовете са потърпевши от промени в Закона за военната служба, които не са очаквали, те наблюдават ситуацията, докато обсъждат въпроса с компанията."
"Ние от HYBE сме предпазливи при вземането на решение по отношение на военна служба на BTS, след като беше предложено новото изменение на Закона за военната служба, и членовете на BTS зряло приеха това и оставиха въпроса в наши ръце."

Главният оперативен директор на HYBE продължи:

"Казано по-точно, политиката по отношение на военната служба се променя и е вярно, че членовете на BTS изпитват затруднения, защото им е трудно да предвидят времето на военната си служба. В момента както членовете на BTS, така и компанията следят отблизо предложеното изменение, но предвид това ще е трудно да правят планове."
"В крайна сметка планираме да направим всичко възможно, за да бъде постигнат консенсус, който да е от полза както за нашето общество, така и за BTS", продължи той.
"Тъй като въпросът за военната служба на BTS е нещо, от което се интересува целият свят, изглежда, че дебатът е към своя край както в обществото, така и в Народното събрание, така че се надяваме, че той ще бъде решен в рамките на настоящото Народно събрание. Ако въпросът премине към следващото Народно събрание, дебатът ще продължи без никакви обещания и тъй като е вярно, че несигурността затруднява нещата, ние се надяваме, че законодателният орган ще вземе решение възможно най-скоро."

Източник: Soompi


Comments


bottom of page