top of page
  • Team BKNews

HYBE с извинение след обвинения в сексуален тормоз по време на събитие с автографи


На 8 юли момчешката група на HYBE LABELS JAPAN &TEAM проведе събитие с даване на автографи лице в лице в Сеул. След това много фенове използваха социалните мрежи и онлайн общности, за да се оплачат от проверка за безопасността на събитието, която предполагаемо е нарушила личното им пространство, и доведе до хаштага underwearsearch в Южна Корея.


Според посетилите събитието персоналът на &TEAM докосвал гърдите на феновете и проверявал бельото им за тайни електронни устройства като Apple Watches, а някои фенове твърдят, че по време на процеса са били сексуално тормозени.


Един от тях написа:

"Докоснаха ни, за да проверят за Apple Watches или електронни устройства, в случай че записваме, но не беше бегло докосване: вместо това ни пипаха тук и там, и ни ръчкаха, беше сексуален тормоз."

Друг си припомня:

"Казаха, че ще пипнат гърдите ми, и след като ги докоснаха, попитаха: "Това е часовник, нали?" и ме заведоха в малко пространство, където ме помолиха да вдигна дрехите си. Натиснаха ме толкова агресивно, че нямах друг избор, освен да повдигна дрехата, но тогава някой друг отвори вратата, влезе и гледаше как претърсват бельото ми. Почувствах се толкова засрамена и сякаш човешките ми права стигнаха дъното."

Друг фен написа:

"Натиснаха толкова силно над и под гърдите ми, че беше почти сексуална ласка, така че им казах: "Това са моите гърди".

Фенката също се оплака, че въпреки че не са открили нищо, след като я завели в друга стая, не се извинили и грубо я помолили да напусне стаята.


Тъй като скандалът продължи да расте в различни фен акаунти, на 9 юли HYBE пуснаха извинение за инцидента чрез сайта Weverse Shop:

"Бихме искали да се извиним на феновете, които са посетили фен събитието на &TEAM на 8 юли, относно охранителната проверка на телата, извършена от жени охранители.
Събитията с автографи са такива, при които изпълнителите и феновете могат да говорят лице в лице, и ако се разпространят записи сред обществото, може да не е добре за фена и изпълнителя.
Така че, за да предотвратим такава ситуация, винаги стриктно сме ограничавали носенето на електронни устройства, които правят записването възможно. Досега много фенове са съдействали с тази практика.
Но тъй като имаше няколко случая на фенове, които криеха електронно оборудване по телата си, за да ги внесат, беше извършена проверка на 8 юли от жени охранители, които да проверят това. Извиняваме се на феновете, които са посетили събитието с щастливо сърце, за това, че сме ги накарали да се почувстват неудобно. Искрено се извиняваме, че такъв инцидент е станал на събитието.
Ще направим планове за подобрение като методи за проверка, които изключват контакт, и ще направим възможно участието на феновете в събития с изпълнители в по-удобна и щастлива среда.
Благодарим.

Източник: Soompi

bottom of page