top of page
  • Team BKNews

HYBE и SM Entertainment отговарят на изявленията си след видеото на директора Lee Sung Su


След първото видео на главния изпълнителен директор на SM Lee Sung Su на 16 февруари, HYBE публикува изявление със следните основни точки:

1. Бившият главен продуцент Lee Soo Man може да работи в чужбина за личните си продуцентски бизнес задачи, несвързани със SM Entertainment, и това не означава, че той ще се върне в SM Entertainment след три години.
2. Не сме чували за CT Planning Limited, в която се твърди, че Lee Soo Man е замесен, и относно информацията за връзката ѝ със SM Entertainment, ще прекратим това съгласно споразумението за покупка на акции (SPA).
3. Няма да се намесваме, ако личните дейности, популяризирани от бившия главен продуцент Lee Soo Man, нямат връзка със SM Entertainment, и не сме получили никакви подробности за ESG* дейностите, промотирани от бившия главен продуцент Lee Soo Man.

В отговор SM Entertainment пуснаха следното изявление на 17 февруари:

Тъй като CTP (CT Planning Limited), международната версия на Like Planning, е подписала договор директно с чуждестранните лейбъли, не със SM, за да скрие истинското си предназначение, това не е проблем, който може да се разреши, като HYBE прекрати договора, тъй като CTP нямат бизнес отношения със SM. Във видеото, пуснато от изпълнителния директор Lee Sung Su, също е споменато, че въпросният проблем е директният договор между бившия главен продуцент Lee Soo Man и чуждестранните лейбъли, не договорът между CTP и SM.
Следователно позицията на HYBE изопачава фундаменталния проблем на CTP, който е подозрението за офшорно укриване на данъци.
Ако HYBE са били наясно с CTP (CT Planning Limited), международната версия на Like Planning, когато са подписали договора за продажба на акции, това означава, че HYBE са участвали или са си затворили очите за предполагаемото укриване на данъци от бившия главен продуцент Lee Soo Man, а ако HYBE са подписали договора, без да знаят за проблема, това означава, че признават, че са били измамени от бившия главен продуцент Lee Soo Man. Следователно това би означавало, че управлението на HYBE трябва да обясни на различни акционери и свързани компании защо сливания и придобивания, които струват повече от 1 трилион вона, са били извършени, без нито веднъж да бъдат подложени на надлежни проверки. Също така в официалното изявление, което HYBE са пуснали, когато са обявили, че са подписали договор за покупко-продажба с бившия главен продуцент Lee Soo Man, се казва:
"Председателят Bang Si Hyuk изрази дълбокото си съгласие с кампанията за хуманност и устойчивост, която Lee Soo Man обяви по-рано тази година, и каза на Lee Soo Man желанието си да участва в съвместното използване на влиянието на устойчивия к-поп" и: "Председателят Bang Si Hyuk заяви, че HYBE са напълно съгласни със стратегическата посока като внедряването на метавселената, създаването на мултисистема за етикетиране и кампания за спасяване на Земята." Вярваме, че е трудно да се повярва, че самият председател Bang Si Hyuk не е бил информиран за подробностите на кампанията, с която той твърди, че е „дълбоко съгласен“.

След това в същия ден HYBE отговориха отново:

Разкриваме изявлението на HYBE, както следва, относно изявлението за опровержение, публикувано от SM Entertainment (наричани по-нататък SM) днес.
В прессъобщението, което разпространихме на 16 февруари относно подозренията за CT Planning, споменати от изпълнителния директор на SM Entertainment Lee Sung Su, казахме:
Когато подписвахме покупко-продажбата с Lee Soo Man, не ни беше казано, че Lee Soo Man е собственик на компанията CTP или за договора между CTP и SM. Също така, в случай на бизнес отношения, за които не знаем, беше включено в договора, че Lee Soo Man ще разреши всякакви бизнес отношения, които са разкрити.
Ако CTP и SM не са директно в договор, както се казва в опровержението на SM, още по-естествено е да не сме наясно с това. Въпреки това, според договора ни с Lee Soo Man, вече е взаимно договорено, че няма да бъдат получавани приходи от изпълнители на SM, които вече са в договор с CTP, дори ако не са директни договори със SM. Освен това ние ще управляваме прозрачни договори чрез нашия борд на директорите, за да няма проблеми в бъдеще, така че проблемът, повдигнат от SM, е безсмислен. В момента полагаме усилия да разрешим проблемите на SM и нямаме причина да изопачаваме каквото и да било и няма причина да се повдигат подозрения относно нашите усилия.
Въпреки това, ако SM смятат, че въпросът с договора с CTP не може да бъде разрешен чрез договора за покупко-продажба с Lee Soo Man, бихме искали да попитаме каква е позицията на SM, освен че излагат този договор. Особено тъй като този тип договори нямат голяма видимост извън развлекателната агенция, ръководството на развлекателната агенция трябва да управлява тези договори прозрачно и справедливо за компанията и артистите. Трябва да има членове на борда, които са одобрили този договор, когато е бил завършен, и без значение кои членове на борда са го одобрили, ние се надяваме, че настоящите членове на борда са предприели адекватни действия относно този договор. Въпросите, които SM разкриват и за които повдигат подозрения, разкриват проблеми с корпоративното управление на SM и, за съжаление, всички тези проблеми са възникнали вътрешно в SM. Всъщност разрешихме структурните проблеми на SM един по един с положителна гледна точка за компанията и ще продължим да полагаме усилия, за да ги разрешим.
Въпреки това SM трябва да положат усилия да разрешат истинските вътрешни проблеми, за да могат тези промени да създадат резултати. Не мислим, че е правилният начин да се повдигат подозрения срещу най-големия акционер, който разрешава проблемите на SM.
Ние изискваме от директорите на SM да прегледат дали има някакви аспекти от това, което излагат на обществеността, за които трябва да поемат отговорност поради своето одобрение, и да положат усилия за подобряване на корпоративното управление, за да успокоят феновете, служителите, артистите на SM и акционери.
Благодарим.

*ESG - Екологичното, социалното и корпоративното управление


Източник: Soompi

תגובות


bottom of page