top of page
  • Team BKNews

HYBE и MBC си стиснаха ръцете след 4-годишен конфликт


На 30 октомври председателят на HYBE Bang Si Hyuk посети MBC за отворена и честна дисусия с директора на MBC Ahn Hyeong Joon, който отправи покана като жест на разкаяние. По време на срещата Ahn Hyeong Joon изрази съжалението си за миналото на MBC и остарели практики, които са причинили щети и болка на изпълнители на HYBE.


Ahn Hyeong Joon сподели:

Твърдо сме съгласни, че трябва да се установи такава връзка между изпълнителите и излъчващите компании, която съвпада с уважавания статус на к-попа. Допълнително се споразумяхме да подобрим дългогодишната продуцентска култура с недостатъци между излъчващи и развлекателни компании и да създадем среда за продуциране на съдържание с взаимно уважение и внимание.

Той също така съобщи, че MBC ще поеме водеща роля в насърчаването на среда, която подкрепя правата на артистите и установява справедливо партньорство, в което е възможно взаимно израстване.


Bang Si Hyuk също отбеляза:

Бих искал да изкажа дълбоката си благодарност към MBC за искреното им извинение и ангажимента, който поеха за подобряването на правата на к-поп изпълнителите. Надявам се тази среща да е отправна точка за нова ера, в която има здравословна среда за създаване на съдържание в цялата местна развлекателна индустрия, и да надхвърли границите на двете ни компании.

Освен това по време на срещата Bang Si Hyuk подчерта изключителното значение на приоритизирането на правата на артистите за устойчивия растеж на к-попа. Той посочи конкретни области, в които е необходимо подобрение, например практиката, при която изпълнителите трябва да чакат дълго, за да поздравят продуцентския екип, дори и след като шоуто е свършило.


HYBE заключиха, че и двете страни имат намерение да участват в по-нататъшни дискусии за създаване на здравословна среда за продуциране на съдържание и се стремят скоро да постигнат видими резултати.


Конфликтът между HYBE и MBC продължаваше през изминалите 4 години. Известно е, че е започнал през 2019 г., когато BTS участваха в голямо музикално шоу за края на годината в Щатите, което им попречи да участват в ежегодното събитие на MBC “MBC Music Festival” в същия ден. Оттогава всички изпълнители на HYBE не могат да се появяват по “Music Core” на MBC.


Източник: Сумпи

Comments


bottom of page