top of page

Min Hee Jin остава директор на ADOR; HYBE с изявление

На 30 май Централният окръжен съд на Сеул уважи искането на Min Hee Jin за разпореждане за забрана на HYBE да упражнява право на вот по отношение на нейното отстраняване от ADOR.


Съдът заяви:

Причините за уволнението или оставката на Min Hee Jin, претендирани от HYBE, не са достатъчно обосновани. Въпреки че действията на Min Hee Jin могат да се считат за предателство към HYBE, е трудно да се каже, че те представляват действия на злоупотреба с доверие по отношение на ADOR.


По-рано на 7 май Min Hee Jin подаде молба за разпореждане, за да попречи на HYBE да упражнява право на вот по отношение на отстраняването ѝ. Тъй като съдът прие молбата, HYBE няма да може да упражнява право на вот на събранието, което означава, че Min Hee Jin ще запази позицията си на изпълнителен директор в ADOR.


HYBE пусна официално изявление по отношение на съдебното решение:

Компанията ни уважава съдебното решение за временна забрана и няма да упражнява право на вот на предстоящото събрание на акционерите Отстраняване на вътрешния директор Min Hee Jin.

Тъй като съдът ясно заяви в решението си, че е очевидно, че Min Hee Jin е търсила начини да отслаби контрола на HYBE над ADOR и да позволи на Min Hee Jin да контролира HYBE независимо, като или изведе NewJeans от контрола на HYBE, или притисне HYBE да продаде дяловете си на ADOR, компанията ни планира да продължи с последващи стъпки в границите, определени от закона.


Източник: Сумпи


Comments


bottom of page