top of page
  • Team BKNews

HYBE с официално изявление относно обвиненията срещу Kim Garam; тя временно спира дейностите си


Source Music и HYBE пуснаха официално изявление относно обвиненията за тормоз срещу Kim Garam от LE SSERAFIM:

Бихме искали да ви кажем фактите и нашата позиция, свързана с допълнителните обвинения срещу Kim Garam от LE SSERAFIM.
Първо се извиняваме, че предизвикваме тревога във феновете относно тези обвинения. Досега се въздържахме от обясняване на подробностите, тъй като сме притеснени, че самоличността и чувствителна лична информация на неполнолетни като тези, които са замесени в случая, както и страната, твърдяща, че е понесла щети, ще бъде разпространена, ако фактите бяха споменати чрез самите страни и трети страни. Искаме обаче да коригираме подозренията, които бяха повдигнати като изопачени твърдения, като например как Kim Garam едностранно е извършител на насилие в училище и физически тормоз за дълъг период от време и как се предава само позицията на едното лице.
Преди да навлезем в подробности, най-важните неща от споменатия преди Комисия за училищно насилие са както следва:
Yoo Eunseo, клиент на адвокатска кантора Daeryun, е направила без разрешение снимка на съученик, носещ само бельо, докато е била на училище и я е публикувала публично в социалната мрежа под името на друг съученик; това е ясно написано в доклада на Комисията за училищно насилие, който Daeryun споменават. Съучениците, включително Kim Garam, били разгневени от това поведение и повдигнали въпроса с Yoo Eunseo, но не била замесена физическа агресия. Yoo Eunseo признала грешките си, но не била наказаа за действията си. Вместо това посочила съучениците си, повдигнали въпроса, като извършители и ги докладвала на Комисията, а Yoo Eunseo се преместила в друго училище. В резултат Kim Garam и един от приятелите ѝ били наказани от Комитета.
Ще обясним подробно подробностите, свързани с Kim Garam, по-долу.
Kim Garam е била повикана от Комисията за училищно насилие през 2018 г., докато е била в първата година от средното училище (седми клас). Ще обясним фактите в подробности, защото само те могат да дадат цялостен контекст. В този случай Kim Garam е била посочена за извършител. Тя заела мястото на приятеля си, който пострадал. Извършителят сгрешил в отношенията с нейните приятели, като свикал Комисията за училищно насилие.
Kim Garam била приятелка с Yoo Eunseo за около два месеца в началото на учебната година между март и април 2018 г., но двете се скарали, когато Yoo Eunseo разбрала, че Kim Garam клюкарствала с други приятели зад гърба ѝ. Двете в крайна сметка се извинили една на друга, но след като Yoo Eunseo казала какво се случило на един от близките си приятели момчета, извън училищна територия Yoo Eunseo и момчето заплашили Kim Garam с физическа агресия.
По време на инцидента двете вече не се разбирали.
Yoo Eunseo снимала ученичката “Д”, която била близка приятелка на Kim Garam и била само по бельо, докато се преобличала. След като направила снимката, Yoo Eunseo я публикувала публично в социалната мрежа на приятел “А”. Тогава “Д” била разстроена и общо петима ученици, включително Kim Garam, която била приятелка с “Д”, разпитали Yoo Eunseo за поведението ѝ вместо “Д”.
Kim Garam и приятелите ѝ, които били ядосани на незаконната снимка, се срещнали отделно с Yoo Eunseo и големият им спор включвал много псувни.
Yoo Eunseo признала грешката си, но не била наказана от училището и Комисията не била свикана.
Yoo Eunseo обаче призовала за свикване на Комисията, казвайки, че Kim Garam и приятелите ѝ я тормозили. Заради това Комисията била свикана с приятелите на “Д”, включително и Kim Garam, като извършителите и Yoo Eunseo като жертвата.
Yoo Eunseo доброволно сменила училището по молба на “Д”, жертва на незаконна фотография, дори преди Комисията да заседава и принудителното ѝ преместване да бъде обсъдено.
Наказанието на комисията било прехвърлено върху двама ученици, Kim Garam и “А”, които били посочени от Yoo Eunseo преди преместването ѝ.
Yoo Eunseo се преместила в друг район, но от един до два месеца по-късно се преместила в близко училище до това на Kim Garam.
Тогава много ученици разбрали за доклада на Комисията по училищно насилие.
Относно Комисията по училищно насилие, която заседавала през юни 2018 г., много от директно замесените и съучениците им знаели за ключовото съдържание.
Освен класификацията на извършителя спрямо жертвата, имаше много съученици, които вярваха, че поведението на Yoo Eunseo е проблем, настоявайки за среща на Комисията по училищно насилие, въпреки че грешката била нейна, и има трети страни, които могат да свидетелстват за това.
Kim Garam също е жертва на училищно насилие
След последиците от Комисията за училищно насилие в училището се разпространили абсурдни слухове за Kim Garam. Когато Kim Garam била в средното училище, тя страдала от злонамерени слухове като: „удари приятелката си със саксия, така че беше принудена да се премести“ и по-късно получила извинение от ученик, който разпространил фалшив слух, благодарение на намесата на учител.
Някои ученици насила поканили Kim Garam и приятелите ѝ в групов чат и после ги дразнили или ги псували. Kim Garam опитала да напусне груповите чатове, но била поканена отново и се шегували още повече с нея за това, че не отговаря или не чете съобщенията. Тогава не само съучениците ѝ, но и други ученици от други училища, които дори не познавали Kim Garam, започнали да се присъединяват към чатовете и вербално тормозили Kim Garam и приятелите ѝ. Тъй като не могла да издържи тормоза, тя и приятелят ѝ помолили учителя за помощ.
Kim Garam страдаше от фалшива информация доскоро.
От дебюта си насам Kim Garam е ощетена от всякакви фалшиви слухове и бихме искали да изясним, че всички твърдения, които следват по-долу, не са верни.
1. Kim Garam е "била принудена да се премести" не е вярно.
Kim Garam е била от детската градина до 2-ри клас в Сеул, след това в началното била в Gwangju заради работата на баща си. Когато влязла в средното училище, се върнала в Сеул и се записала в училището до дома си. В момента тя посещава гимназия. В никой от тези процеси няма принудително преместване.
2. Слухове като “ударила е някого със саксия” и “ударила е ученик с тухла” не са верни.
Гореспоменатите слухове са клеветнически слухове, които Kim Garam е трябвало да изтърпи по време на средното училище. Тя е получила извинение от ученика, който е пуснал слуховете, чрез намесата на учител.
3. Това, че "пристигала в училище с полицейска кола и била замесена в групови боеве и атакувала ученици", е фалшиво.
Kim Garam нито е нападала други ученици, нито е била замесена в групови боеве и никога не е пристигала в училище с полицейска кола. Всичко това е лъжа.
4. Слуховете, които казват: "Тя пиеше и пушеше", са лъжи.
Kim Garam нито някога е пушила, нито някога е пила, но била тормозена от ученици, които я набедили и това довело до разследване. Kim Garam, по време на среща с учителя, била толкова разстроена, че родителите ѝ я завели да си направи тест за никотин и обяснили на други ученици, че слуховете са фалшиви.
5. Това, че тя злословела за други изпълнители“ също е лъжа.
Kim Garam никога не е говорила лошо и не е използвала нецензурни думи, с които да опише друг изпълнител. Kim Garam никога не е заявявала, че е фен на конкретен изпълнител и никога не е говорила лошо за друг колега или изпълнител.
6. Това, че е "била трейни в друг лейбъл", е лъжа.
Kim Garam никога не е била трейни преди Source Music. Слухове, че е трябвало да дебютира в друга група, но е била премахната заради лошо поведение, също са фалшиви.
Казали сме, че ще изискваме наказание за всички, които разпространяват злонамерени слухове. Вече сме завели съдебни дела срещу тези, за които разполагаме с доказателства, и ще продължим да завеждаме дела, докато събираме допълнителни доказателства.
Молим за разбирането ви.
Поради това, че са замесени непълнолетни, включително Kim Garam, се опитахме да разрешим ситуацияа, без да разкриваме подробности от истината, но тъй като безпочвени и едностранни твърдения се появиха около Kim Garam чрез адвокатите ѝ, бяхме принудени да разкрием чувствителни детайли.
Също така бихме искали да се извиним за използвания от Kim Garam език преди. Въпреки че думите са казани в защита на наранен приятел, Kim Garam съжалява, че е използвала нецензурни думи и е заплашвала обвинителя.
В първата си година от средното училище Kim Garam е станала жертва на кибертормоз и училищен такъв. Оттогава е продължила напред и сбъдва мечтите си.
В процеса на дебюта си обаче трябваше да се справи с много слухове и безмилостни атаки. Затова говорихме с Kim Garam и се съгласихме временно да спрем активностите ѝ, за да може да се излекува. Докато Kim Garam напълно се излекува и завърне, LE SSERAFIM ще продължи като 5-членна група.
Въпреки че инцидентът е стаал на фона на бурна година в средното училище, Kim Garam си спомня незрелите си действия и е пълна с угризения. Молим за разбиране.
И последно бихме искали да се извиним за това как разкриваме подробности от случая, както и дискомфорта, който може нашият изпълнител да е причинил. Искрено се извиняваме на феновете, които подкрепят LE SSERAFIM.
Благодарим.

Източник: Koreaboo

Kommentare


bottom of page