top of page
  • Team BKNews

HYBE с отговор след ново изявление на предполагаемата жертва на Kim Garam от LE SSERAFIM


На 19 май предполагаемата жертва на училищния тормоз на Kim Garam от LE SSERAFIM пусна изявление чрез правния си представител. То гласи:

Относно спора, свързан с училищното насилие на Kim Garam от LE SSERAFIM и позицията на HYBE, правната ни фирма ще обясни гледната точка на жертвата, базирана на изявленията на жертвата и настойника ѝ и доклада на Комитета по училищно насилие, разгледан от директора на СУ Gyeongin, както и съобщенията на Kim Garam към жертвата.
1. Автентичността на известието на резултатите от Комисията за противодействие на насилието в училище
Съобщението с резултатите от Комисията за противодействие на насилието в училище, за което имаше спор дали е автентичен, съвпада с резултатите, предадени от нашия клиент, върху които има печата на директора на СУ Gyeongin.
2. Подробности за инцидентите
Жертвата (наричана по-нататък с псевдонима Yoo Eunseo) е била жертва на насилие в училище от Kim Garam и приятелите ѝ от края на април до началото на май 2018 г. Тя се премества в ново училище от една до две седмици след инцидентите, не можейки да издържи на продължаващото групово насилие.
На 4 юни 2018 г. е имало събрание на Комисията за противодействие на насилието в училище и Kim Garam, ученик извършител на училищно насилие, е била наказана с 6 часа специално обучение съгласно чл. 17-1-5 от Закона за превенция и противодействие на насилието в училище. Родителите ѝ са получили пет часа специално образование в съответствие с параграф девет от същия член. Yoo Eunseo, жертва на насилие в училище, е получила консултации при психолог и съвет съгласно чл. 16-1-1 от същия закон.
Жертвата Yoo Eunseo доброволно се е преместила, защото не е могла да издържи на тормоза, но е пострадала от злонамерени слухове като: "Yoo Eunseo беше в грешка, затова е била принудена да се премести".
Тогава четири години по-късно през април 2022 г. стана ясно, че Kim Garam е член на LE SSERAFIM и приятелите ѝ, които знаят за случилото се, се свързали с Yoo Eunseo и изразили гнева си, казвайки: "Как може извършителят на училищно насилие да стане знаменитост?" Поради постоянното медийно внимание Kim Garam беше центърът на вниманието, което стресираше Yoo Eunseo.
След това беше качен пост в Nate Pann, разкриващ Kim Garam, и съдържанието гласеше, че Kim Garam е добре позната с лошото си държание, което и тези в околните училища познавали, и че ако имало ученик, когото не харесвала, тя събирала други ученици, с които да го обижда и да се заяжда с него. Човекът, направил поста, също е бил жертва на училищен тормоз, това означава постът. Освен споменатия сега пост още няколко такива, които посочват Kim Garam като извършител на училищно насилие, са публикувани.
Може би защото Yoo Eunseo е била жертва на Kim Garam, но имаше коментар, че тя е направила поста, изобличаващ Kim Garam като извършител, и Yoo Eunseo получаваше съобщения в социалната си мрежа, в които се казва, че злонамерено клевети Kim Garam или, че е трол, завиждащ на красиви момичета. Още коментари като: "Цялото ѝ лице е преправено, но пак е грозна", "Тя клевети, защото завижда", също бяха получени. По-лошото е, че някои съобщения и постове дори споделят снимки на Yoo Eunseo, като я замъгляват и я заплашват със съобщението: "Благодаря, че си се погрижила за мозайката. Ако преследваш LE SSERAFIM, по-доре си подготви гроба".
Yoo Eunseo изпитваше крайно безпокойство и страх при мисълта, че някой може да има оригиналната снимка и че някой, независимо дали е изнудвач или друго лице, отправящо заплахи, ще я разпространи чрез интернет до всеки, навсякъде и по всяко време. Тя дори страдала от паник атаки от време на време, при което ѝ било трудно да диша, защото усещала, че сърцето ѝ ще се пръсне.
3. Изпращане на сертифицираното съдържание до HYBE, не получавайки отговор
Тогава от HYBE казаха, че подозренията срещу Kim Garam са злонамерена клевета чрез умна обработка на случилото се с приятелите ѝ и че Kim Garam е жертва на училищно насилие.
Тъй като Yoo Eunseo беше критикувана и заплашена от неидентифицирани хора за „клевета относно Kim Garam", тя беше атакувана безразборно за втори път и това се засили поради изявлението на HYBE. Yoo Eunseo се разплака и отказа да ходи на училище, казвайки: „Мисля, че това ще свърши само когато умра“, а настойникът на Yoo Eun Seo изпрати оплакване до адвокатската ни кантора, като ни повери да изпратим позицията на жертвата и коментарите, в които се казва, че Yoo Eunseo е публикувала статия, изобличавайки Kim Garam.
Подали сме жалба в полицейско управление Guro, Сеул, срещу тези, които са публикували коментари с обвинения към Yoo Eunseo, че е разкрила Kim Garam, и изпратихме заверената поща до офисите на HYBE на Hangang-ro 42, Yongsan Trade Center на 20 април 2022 г. с номер на колет 310410003715.
Сертифицираната по-горе поща описва злоупотребата, извършена от Kim Garam към Yoo Eunseo, петиция, в която се споделят чувствата на Yoo Eunseo, и резултатите от Комитета за противодействие на насилието в училище, където Kim Garam е посочена като извършител на училищно насилие.
Жертвата не иска никакво обезщетение, но настоя за изтриване на твърдението, което е различно от истината, и изявление, базирано на фактите, извинение и просто истината.
Но HYBE не отговориха на заверената поща и развлекателните дейности на Kim Garam продължават, сякаш нищо не е станало.
Yoo Eunseo, която не успя да издържи на тревожността и страха, причинени от втория рунд атаки срещу нея, се опита да се самоубие. Родителите ѝ решиха и изразиха намерението си Yoo Eunseo да прекъсне училище. В момента тя е на лечение при психиатър, като не посещава училище от седем седмици, преди да финализират прекъсването ѝ.
Майка ѝ е оставила всичките си лични ангажименти, за да се грижи за нея и да предотврати тя да опита отново да отнеме живота си.
4 Опровергаване на позицията, че твърденията за насилие в училище са клевета срещу Kim Garam
Причината, поради която настойникът на Yoo Eunseo реши да подаде наказателна жалба срещу училищното насилие на Kim Garam и изпрати заверената поща на HYBE, без да подава гражданска жалба, е, че Yoo Eunseo и настойникът ѝ искаха повече да спрат втори рунд от атаки, вместо да получат обезщетение.
Въреки това HYBE игнорираха молбата на жертвата да спрат повторното оскърбление и когато резултатите от Комисията за противодействие на насилието в училище се превърнаха в проблем, те повториха изявлението, че ще предприемат правно действие. Родителите на Yoo Eunseo не можеха вече да казват на детето си да търпи болката, така че разкриха ситуацията чрез адвокатската ни кантора.
В това изявление подробните описания на насилието в училище, което Kim Garam е извършила срещу Yoo Eunseo, бяха пропуснати с надеждата за приятелско разрешаване на проблема. HYBE не предостави истинско извинение на жертвата, вместо това заяви, че обвиненията са клетева и Kim Garam е жертвата. Ако HYBE продължава с тази позиция, обмисляме да пуснем пълния доклад от Комисията за противодействие на насилието в училище, включително резюмето на случая, както и показанията на жертвите, дадени по време на разследванията, както и описания на отвратителното насилие, които не бяха включени. Още повече ще пуснем заплашителните, изпълнени с псувни съобщения, които насилникът е изпратил на жертвата, за да я примами там, където е извършено насилието.
5. Заключение
Трябва да се запитаме какви отговори можем да дадем на ученик в реалност, в която е невъзможно той да продължи и забрави спомените от тормоза и крещи: "Това ще свърши само ако умра".
За насилника може да е шега, защото грешката е на жертвата, и може би това е естествено в хода на едно приятелство.
Но за ученик, за когото приятелите и училището му са неговият свят, трябва да преценим, че е невъзможно тормозът просто да изчезне или да бъде обезщетен.
Само чрез признаването на насилието и покаянието можем да предотвратим децата ни да бъдат следващите жертви.

В отговор HYBE и Source Music заявиха:

Пускаме позицията си относно "Изявлението на жертвата на училищното насилие на Kim Garam от LE SSERAFIM", разпространено от пресата днес чрез адвокатска кантора Daeryun.
Първо, тъй като сегашният проблем относно члена на LE SSERAFIM Kim Garam засяга много непълнолетни, намираме за неуместно, че Daeryun са предприели едностранни мерки, за да пуснат изяленията си в няколко медии.
Тъй като Daeryun са организирали и вече пуснаха тази част от проблема, която всъщност е станала през 2018 г., по изгоден за тях начин, бихме искали да кажем, че ние също ще подготвим позицията си и ще я обявим колкото е въможно по-скоро, затова молим журналистите да се въздържат от съобщаване само на едната страна на аргумента.
Още веднъж искаме да подчертаем, че този спор започна с фалшиви твърдения, които бяха разпространени относно член, чийто дебют предстоеше. Преценихме, че това разпространяване на фалшива информация е злонамерено, така че незабавно започнахме да предприемаме правни действия и тази стъпка е в процес.
Дори когато този член беше мишена на анонимни злонамерени атаки онлайн, причината, поради която не направихме официално изявление, беше защото ситуацията е възникнала, когато този член е бил в първата година от средното училище и това има общо с различни нейни връстници. Тъй като всичките те са все още непълнолетни, подхождаме с повишено внимание.
Но в момента истината за ситуацията от 2018 г. е предадена само от едната страна, така че веднага щом приключим с разглеждането на твърденията на Daeryun, ще обявим нашата ясно организирана позиция.
Благодарим.

ЪПДЕЙТ КЪМ 20 МАЙ:

Source Music с ново изявление относно графика на LE SSERAFIM:

LE SSERAFIM няма да се появят в “Music Bank” по KBS2 и няма да участват във фен събитието, както първоначално бе планирано за днес.
Извиняваме се на феновете, които чакаха.
Молим за разбирането на тези, които са били избрани да посетят предварителното записване за “Music Bank”.
Също така планираме фен събитието под формата на видеоразговор да се състои в друго време и скоро ще уведомим феновете, избрани за събитието, за допълнителната информация.
Бързо ще пуснем изявлението относно обвиненията срещу члена на LE SSERAFIM веднага щом сме готови.

ВТОРИ ЪПДЕЙТ КЪМ 20 МАЙ:

HYBE и Source Music пуснаха официално изявление относно обвиненията.


Източник: Koreaboo, Soompi

Comentários


bottom of page