top of page
  • Team BKNews

Hwiyoung и Chani от SF9 хванати в нарушаване на мерките срещу COVID-19 + извинение


На 27 януари беше съобщено, че полицията е получила сигнал за заведение, работещо до 1 часа сутринта, корейско време, на 18 януари, където Hwiyoung и Chani са били. В момента мерките срещу COVID-19 в Сеул позволяват работата на такива места само до 21:00 ч. Заведението заключило вратата и не отваряло, като принудило полицията и пожарникари да я отворят със сила.


По това време 15 души били там, включително Hwiyoung и Chani, техни познати и персоналът на заведението, като всичките са обвинени от полицията за нарушение на разпоредбите, свързани с предотвратяването на заболявания.


Компанията на SF9 пусна следното изявление:

Това е FNC Entertainment
Днес разбрахме, че членовете на SF9 Hwiyoung и Chani са нарушили разпоредбите в Сеул срещу COVID-19, като са се събрали с познати на 18 януари в 1 часа сутринта.
След дейностите им по график за деня с двамата се свърза техен познат по случай рождения ден на Chani и отидоха в бар в квартал Nonhyeon. Заради това бяха разпитвани за нарушение на разпоредбите.
Определено действията им са били необмислени и заслужават критики. Те се упрекват, че са предизвикали тревога на феновете и публиката и дълбоко съжаляват.
И ние се извиняваме за това, че не сме били внимателни по отношение направляването на изпълнителите ни. Ще дадем повече чрез мениджмънта и ще подготвим мерки, за да не възниква отново такава ситуация.
Още веднъж искрено се извиняваме, че причинихме тревога и разочарование на много хора с този инцидент.

Източник: Soompi

bottom of page