top of page
  • Sakura

Huang Xuan и Victoria Song прекъсват партньорството си с H&M след бойкот на марката

Актуализирано: 27.03.2021 г.


След призиви онлайн за бойкот на шведската марка да се махне от китайския пазар, знаменитостите, които са нейни представители в Китай, Huang Xuan и Victoria Song, съобщиха, че те също са прекъснали връзки с H&M.


Призивите за бойкот на H&M започнаха, след като се разпространи скрийншот на изявлението на компанията, че продължава да не използва памук от автономния регион Синдзян в Китай. Изявлението, което е от година, описва ангажимента на H&M за подобряване на условията в производството на облекла и за нейната верига на доставки, а това означава, че вече не се купува памук от производители в автономния регион Синдзян, където твърденията за принудителен труд се разпространяват.


Въпреки че новините не са нови, явно скорошните санкции от международната общност заради правителствените репресии на уйгурското малцинство още веднъж поставят случая в центъра на вниманието. Нетизените са недоволни от компанията, която продължава да получава приходи от китайските потребители, независимо от призивите да напусне след бойкотирането им на автономния регион Синдзян.


След публичния протест китайското рекламно лице на мъжкото облекло на H&M Huang Xuan пусна изявление днес, за да потвърди, че е скъсал партньорството си с тях, казвайки, че той и екипът му „решително се противопоставят на всякакви опити за дискредитиране на усилията на страната в полза на човешките права. По същия начин рекламното лице на женското облекло Victoria Song пусна собствено изявление, за да заяви, че вече не съществува връзка между нея и марката. Тя също подчерта, че „националните интереси заменят всичко останало и бойкотират всякакви усилия за уронване на репутацията на Китай“.


Източник: Weibo, Drama Pandabottom of page