top of page
  • Sakura

Hong Jin Young обвинена в плагиатство на магистърската си теза; отказва се от дипломите сиНа 5 ноември медията Kukmin Ilbo повдигна въпроса за подозрение, че Hong Jin Young е плагиатствала магистърската си теза за университета Chosun. Тя е на тема „Изследвания относно тенденциите в индустрията на културното съдържание през корейската вълна“, представена във Факултета по търговия и след като е била тествана от анонимен информатор, резултатът от сайта за плагиатство “Copy Killer” е 74 процента .

“Copy Killer” е добре позната програма в Корея за засичане на плагиатство. Според статията, от 556 изречения в тезата програмата е засекла 124 изречения с повече от 6 думи, които са съответствали с други ресурси, както и 365 изречения, за които се подозира, че са откраднати.


В отговор на това компанията на Hong Jin Young коментира:

Здравейте, това е IMH Entertainment.
Ще дадем официално изявление за статиите от днес относно обвиненията, че Hong Jin Young е плагиатствала тезата си.
Hong Jin Young усърдно проучи и написа магистърската си теза „Изследвания относно тенденциите в индустрията на културното съдържание през корейската вълна“ за университета Chosun.
Според обвиненията, отправени днес, процентът за плагиатство надвишава 74 процента, така че искаме да представим мнението на професора, който е отговорял за проверката на магистърската й теза тогава.
Според професора тя е била проверена през 2009. По това време е било типично да има много анотации както на използваните цитати, така и на препратки, и е бил период, в който са били необходими много цитати, за да премине прегледът на дипломната работа. Освен това „Copy Killer“ е система, която започна задължително да се използва в университетите от 2015 г. и има за цел да филтрира подадените материали с повече от 50 процента плагиатско съдържание. Неизбежно е тезата, която беше разгледана през 2009 г., когато системата не е съществувала, да излезе с висок резултат. Тъй като може да има недоразумения, искаме да представим мнението на професора, който заключва, че не можете да се разглежда като плагиатство. Извън цитатите и препратките, за пореден път потвърдихме със самата изпълнителка, че не е плагиатствала в проучванията за дипломната си работа.
По това време системата за преглед имаше недостатъци, но ние искаме да кажем, че настоящата теза е собственото творение на Hong Jin Young, което не е плагиатствано от други произведения. Благодарим.

След като обвиненията продължиха и след изявлението, Hong Jin Young написа в социалната мрежа:

Здравейте, Hong Jin Young. Първо бих искала да се извиня, че повдигам този проблем. През изминалите 10 години съм работила усилено, влагайки потта и сълзите си в работата, и съм разочарована от злонамерените клюки, които започнаха. Съжалявам, че предизвиквам толкова много тревога. Искрено се извинявам.
Получих дипломата си за магистър, след като изпратих теза през 2009. Организирах времето си, разговарях с професора и дадох най-доброто от себе си, за да създам тезата. Въпреки че тогава тя беше одобрена без проблем, сега хората казват, че е оценена по проценти или друго и съм разочарована и ядосана, защото каквото и да кажа сега, ще звучи като оправдание.
Както и да е, мисля, че това е нещо, за което трябва да поема отговорност. Сега като се замисля, дипломата е нещо, което не е за мен. Мисля, че бях прекалено амбициозна.
Съжалявам. Без значение причината, съм тъжна, че бях въвлечена в този скандал. Размишлявам върху това дали съм била прекалено амбициозна в миналото. Наистина съжалявам. Не съм добра в толкова много неща.
Реших да се откажа от магистърската си диплома и докторантурата си. Мисля, че това е най-доброто нещо, което мога да направя в момента.
Всичко беше заради небрежността ми и грешките ми. Още веднъж, искрено се извинявам, че причиних тревога на хората.
bottom of page