top of page
  • Sakura

6 исторически корейски драми за почитателите на съвременните


Дори ако сте запален фен на корейските драми, е възможно понякога да избягвате историческите. Освен че може да ви отнеме повече време да вникнете в историята заради многото на брой персонажи и особености на времето, в което се развива, съответно изисквайки солидна доза внимание, в определен момент могат да станат и отегчителни, ако политическите интриги не ви карат да тръпнете от вълнение.


Историческите им сериали обаче съдържат ценна информация за миналото и имат особен чар – карат ви да сте съпричастни към хора с различни ценности от друго време. Смятаме, че заслужават шанс поне заради това, и сме ви подготвили драми, които не само ще ви завладеят, но и не са толкова натоварващи; с няколко думи – идеални са за всички начинаещи и бързо разсейващи се.


Mr. Queen

Mr. Queen разказва за готвач, който изведнъж се оказва в тялото на жена, и то не коя да е, а кралица от миналото. Драмата не се взима прекалено насериозно и комедийните ситуации, в които той попада с дръзкия си и непримирим характер, ще ви накарат да забравите, че гледате нещо историческо. В същото време епизодите завършват с интересни обрати, които поддържат интереса към сюжетната линия.


Alchemy of Souls

Драмата е историческо фентъзи и умело преплита традициите с модерни елементи в облеклата и заплетен сюжет. Накратко, както подсказва и заглавието, сериалът разказва за заклинанието алхимията на душите, чрез което някой може да размени тялото си с нечие друго. Наксу, елитен наемен убиец, се озовава в тялото на слабата Му Док и става прислужница и учител на Чан Ук, на когото му предстои да разкрие тайната за раждането си.


Moon Lovers: Scarlet Heart Ryeo

Сигурно сте я виждали милиони пъти и едва ли има нужда да ви казваме какъв е сюжетът. Знаете: момиче, което се озовава от съвремието в династия Чосон, красиви принцове плюс един с трагична история. Въпреки това просто нямаше как драмата да не присъства тук, защото успява да се хареса на почти всички. Няма персонаж, който да няма ярка индивидуалност и за когото да не се чудите как ще приключат нещата, ето защо се помнят лесно.


The Red Sleeve

The Red Sleeve разказва за бъдещ крал, пред когото стоят много отговорности, и придворна, която винаги е до него, но трябва да реши дали ако стане негова наложница, няма да изгуби себе си.


Пригответе си носните кърпички, защото тази красива, но и тъжна история за саможертвата и правото на избор ще ви разплаче.


Rooftop prince

По-голямата част от драмата се развива в съвременен Сеул, но често се връща към династия Чосон, което внася разнообразие. Перфектна смесица от комедия, романтика, фентъзи, история и трогателни сцени, сериалът проследява престолонаследника Yi Gak, който се озовава в бъдещето и там се запознава с Hong Se Na. Нещата стават заплетени, когато се оказва, че принцът прилича на внука на изпълнителния директор на компанията, в която Hong Se Na работи, а самата тя прилича на починалата съпруга на Yi Gak.


King's affection

Корейската драма неслучайно стана първата, която спечели награда "Еми". Сюжетът проследява историята на двама близнаци - едно момче и едно момиче, които се разменят. Налага се Dam Yi да заеме трона, правейки се на него.


Докато гледате, постоянно ще сте в напрежение дали няма да бъде разкрита и каква роля ще изиграе привързаността ѝ към учителя ѝ, който е нейната първа любов. Разбира се, не са забравени развлекателните елементи, които да разведряват тежката обстановка.Comments


bottom of page