top of page
  • Team BKNews

Kim Hieora отговаря на нови обвинения от Dispatch

Актуализирано: 28.10.2023 г.


Компанията на Kim Hieora пусна официален отговор относно нова статия на Dispatch, в която се твърди, че актрисата е била извършител на училищно насилие, включително физическо нападение.


На 9 септември Dispatch пуснаха нова статия от 3 части за Kim Hieora, включително препис на телефонен разговор между актрисата и предполагаема жертва, която твърди, че е била измъчвана от нея, докато е била в средното училище.


В обаждането предполагаемата жертва (оттук нататък “H”) обвинява Kim Hieora, че е удряла нея и приятелите ѝ (“F” и “G”). Освен че твърди, че Kim Hieora многократно е "измъчвала" конкретно нея, “H” си спомня също: "В този ден ти удряше “F”, докато носът ѝ прокървя, нали?"


Това не беше първата статия на Dispatch за Kim Hieora: на 6 септември те пуснаха първата, отнасяща се бившите съученици на Kim Hieora, които я обвиняват, че е била част от групичка за училищно насилие в средното училище. Според статията Kim Hieora е дала интервю за Dispatch, в което се е извинила и е признала, че е била наблюдател на дейностите на Big Sangji, въпреки че е казала, че никога не е удряла приятел или по-малък ученик. Компанията на Kim Hieora твърдо отхвърли обвиненията. Компанията заяви, че актрисата никога не е участвала или признавала участието си в такива дейности, и твърдеше, че Big Sangji не е група за училищно насилие.


На 9 септември Dispatch пуснаха нова статия, в която отхвърлят твърденията на компанията на Kim Hieora и която този път включва обвинения за физическо насилие.


Според новата статия, през май, след като чула, че някой докладвал на Dispatch предполагаемото училищно насилие, Kim Hieora се опитала да проследи и да се свърже с поне 8 души, които познавала в училище, за да ги спре да кажат историите си. Dispatch са говорили с 11 информатори, включително тези 8 души, които споделили истории за предполагаемото училищно насилие на актрисата.


Въпреки че Kim Hieora успяла да се срещне и да се извини лично на седем от осемте души, с които се свързала - “A”, “B”, “C”, “D”, “E”, “F” и “G”— не успяла да убеди “H” да се срещне с нея (една от тези седем срещи била успешна: след като Kim Hieora се срещнала с “A”, първоначалният информатор, свързал се с Dispatch с обвинения за училищно насилие, казал, че е разрешил недоразумението, и съобщил на Dispatch да не публикуват доказателството, което дал срещу Kim Hieora)


Междувременно Dispatch обявиха, че още трима информатори - “I”, “J” и “K” - са се свързали оттогава с тях, за да разкажат собствените си истории. Говорейки за появата на актрисата в хитовата драма “The Glory”, “K” отбелязва: "Още не мога да забравя псуването на Kim Hieora. Трябваше да го чуя отново в драмата."

Накрая, от Dispatch пуснаха препис на част от телефонно обаждане между Kim Hieora и “H”, в което предполагаемо Kim Hieora се извинява на “H” и я моли да се срещне с нея лично, казвайки, че "размишлява върху себе си". “H” обаче уточнява, че няма намерение да приема извинението на актрисата и продължава да я обвинява в училищно насилие и нападение.


По-късно в същия ден компанията на Kim Hieora отговори на тези обвинения с ново изявление. Компанията твърди, че станалото между актрисата и “H” е "личен въпрос" и не е "многократен тормоз и нападение":

Инцидентът между Kim Hieora и “H” е крайно личен въпрос и нашата компания не признава и не се съгласява с твърденията, отправени от “H”. Както се споменава в обаждането, Kim Hieora многократно е търпяла щети от поведението на “H” и заради това двете се отдалечили и в крайна сметка са спрели да се карат. Информираме ви, че не е многократно насилие или нападение, както твърди “H”.
Що се отнася до училищното насилие, споменато в ексклузивната статия, не е било многократно или продължаващо и компанията ни се чуди дали недоразумения между приятели са включени. Както казахме в първото изявление, планираме внимателно да разрешим всякакви недоразумения, споменати в този скандал и от статията, която ги е съобщила.

Gram Entertainment също заявиха, че в преписа от обаждането на Dispatch са пропуснати определени части от разговора, и пуснаха собствен препис на същото обаждане. Въпреки че двата преписа съвпадат в определени части, леко се разминават в други, а някои части са включени или само в преписа на Dispatch, или в този на Gram Entertainment.


Ето и преписа от Gram Entertainment:

Kim Hieora: И аз имам собствени спомени...по спомен не беше на училище.
H: Чух, че си била “F”, докато носът ѝ е прокървял?
Kim Hieora: Аз ли?
H: Бъди честна. Удряше ни. Измъчваше ни.
Kim Hieora: Честно казано, не помня всичко. Но е вярно, че ти направих това.
H: Спомни си, че си ми го направила, нали?
Kim Hieora: Дори казах на “E”, че искам да се срещна с теб. Защото чух, че си чакала, и беше нещо, с което трябваше да се справя, така че нямаше какво да сторя. Но се разбирахме в първата си година.
H: Какъв е смисълът от първата ни година?
Kim Hieora: Затова си мислех за теб дори по-често. Защото си помислих, че си се почувствала дори по-предадена и сигурно си била по-наранена.
H: Особено измъчваше мен.
Kim Hieora: Съжалявам. Не трябва да разбираш чувствата ми...но ако се опитам да обясня. Нещата, за които съм притеснена. Това, от което се притеснявам най-много сега, е, че ако това се публикува, приятелите ми и други деца, които не си спомняш от снимката, може да бъдат споменати с истинските си имена и самоличностите им може да бъдат разкрити. Прекалено много хора ще страдат заради мен.
H: И какво, ако самоличностите им бъдат разкрити? Не са ли били всичките членове на Big Sangji?
Kim Hieora: Не, не такива деца. Помниш ли [редактирано] или [редактирано]?
H: Аа...деца, които са били добри? Заради Big Sangji?
Kim Hieora: Да.
H: Но те са били част от Big Sangji. Както каза, били са наблюдатели. Не е ли правилно да бъдат третирани по същия начин?
Kim Hieora: Но не бяха там.
H: Няма как да знам.
Kim Hieora: Но ако тези деца...
H: Искам да изключа [редактирано] и [редактирано] от Big Sangji. Искам да изключа само тях двамата [от отговорност].
Kim Hieora: И мисля да размишлявам.
H: Какво е това изведнъж? Чух, че сигналите са започнали на 6 май. Ако това не беше станало, нямаше да се свържеш с мен.
Kim Hieora: Не, щях да се свържа с теб. Дори преди това положих усилия да питам за номера ти, но никой не знаеше.
H: Свърза се с мен само през юли.
Kim Hieora: Както го помня, се свързах с теб през май...
H: Ааа...защо тогава?
Kim Hieora: Продължавах да мисля за теб.
H: Значи трябваше да се свържеш с мен по-рано, това само звучи като извинение.
Kim Hieora: Виждам как би изглеждало. Наистина съжалявам.
H: Всичко е наред. Какъв е смисълът да съжаляваш? Всичко, което трябва да направя, е да съобщя за теб. Чаках този момент. Изглежда, че успя? Успя.
Kim Hieora: Признание ли искаш от мен? Тогава признавам. Но ако съобщиш това...
H: Очаквам падението ти. Нямам против самоличностите ни да бъдат разкрити. Защото ние сме жертвите, а ти - извършителят. Не е като да сме сгрешили.
Kim Hieora: В незрелия ми ум...разбира се, не мога да оправдая всичко, но не го мисля като тормозене на слаб човек без причина. Ти не беше слаб човек.
H: Защо ме измъчваше?
Kim Hieora: Разбира се, не трябваше да правя това, но мисля от моята гледна точка. В паметта ми ти, “E” и “F” прекарвахте време с някакви момчета. Но тогава по-голяма ученичка от друго училище ме напсува много и ме нарече уличница. Запитах се за какво е това и други ученици от други училища, които минаваха тогава, също говореха лошо аз мен. Също така учител каза, че съм пушила цигара в алеята, и ме удари доста. Но това беше заради вас, хора. Помня, че казах това, въпреки че не трябваше да го правя: мислех, че съм претърпяла щети заради вас, че сте причината да ме хулят.
H: Виждам. Леле, каква прекрасна гледна точка.
Kim Hieora: Но нищо от това няма значение. Това, което казах на “E” и “F”, беше истината и бях искрена.
H: Сега, след като ситуацията стигна дотук, планирам да се срещна с репортер в неделя. Няма просто да мълча.
Kim Hieora: Какво мислиш, че трябва да направя, за да успокоя гнева ти?
H: Сега искам да те убия. Така че се дръж. Изкара доста пари, това не е ли достатъчно? Не отричай.
Kim Hieora: Не отричам нищо.
Kim Hieora: Казваш, че съм те удряла много всеки ден? Не беше на училище.
H: Винаги ме викаше да се срещна с теб и ме удряше.
Kim Hieora: Била ли съм там? Трябваше да посещавам извънкласни дейности, така че невинаги посещавах събиранията. Ще призная каквото мога.
H: Eora, защо го казваш? Дори тогава на хълма заобиколи ли ме, или не заедно с други деца, докато ме обвиняваше, че съм ударила [редактирано]?
H: Дори след като се върнах на училище, винаги ме чакаше отвън.
Kim Hieora: След като си се върнала на училище?
H: Сигурна съм, че ще кажеш, че не помниш. Еха, плашеща си.
Kim Hieora: Това в третата година ли беше? Защото в спомените ми ти се отписа тази година. Съжалявам.
H: Защо дойде в Sangji [училище], когато беше в гимназията? Когато се върнах на училище, вие бяхте първа година в гимназията.
Kim Hieora: Отишли са да те видят [в нашето средно училище]? Изобщо не знаех за това...току-що открих, че си се върнала в нашето средно училище [следващата година]. Била съм там? Кой беше там? Ще попитам.
H: [Редактирано] сключи брак и дори има деца. Невероятно.
Kim Hieora: Всичко е наред, ако се срещнеш с репортер...но ако ми дадеш шанс, нека се извиня. Тъй като в обаждане или съобщения, информацията се прехвърля насам-натам...
H: Просто се надявам да се храниш добре. Знаеш какво имам предвид, нали?
Kim Hieora: Съжалявам, че съм те накарала да живееш с такива рани и гняв досега.
H: Затварям сега.

Източник: Сумпи

Comments


bottom of page