top of page
  • Sakura

Han от Stray Kids се извинява за минал текст на песен, включващ обиди


На 2 февруари пост на име Миналият расистки скандал на член на група беше публикуван в онлайн общност. В постът се твърди, че когато идолът е бил в гимназията, е публикувал рап видо с расистки текст. След като скандалът се разпространи, Han беше идентифициран като идолът, написал песента. В аудио в туитър може да бъде чута част от песента, в която се споменава: “Да не си kkamdoongie, чуждестранен работнико?“, както и псувня и “психиатрична болница“, “психично болен“.


“kkamdoongie” често се приема за обида към хората с по-тъмен цвят на кожата и се възприема като думата с n. Също така югоизточните азиатци се наричат често „чуждестранни работници“ в расистки коментари, като се има предвид историята и клишето, че пътуват до Южна Корея за работа.


По-късно Han публикува извинение:

Първо, текстът, който написах около 2013 година, когато бях на 13, предизвика голяма тревога за феновете и много други. Без каквото и да е оправдание, вината е напълно моя. Искрено се извинявам.
Написах неподходящият текст с едничката мисъл, че искам да рапирам по време на безотговорните ми дни, когато бях по-млад. Извинявам се, че нараних толкова много хора с текста, написан без да го обмисля достатъчно.
Заради този инцидент имах възможността да помисля дълбоко, докато четях коментарите, които много оставиха, както и върху текстовете, които съм писал в миналото.
Причината, поради която избрах да стана певец, беше, за да се изрязявам чрез музиката и да се свържа с много хора. Заради това, чувствам се много засрамен от себе си, че съм написал такъв текст в миналото.
Тъй като напълно разбирам, че такова поведение не може да бъде оправдано само заради възрастта, ще размишлявам върху действията си дълбоко.
Винаги ще ценя любовта и подкрепата, изпратена от феновете по света и ще стана някого, който стои на сцената с праведно сърце.
Още веднъж, искрено се извинявам на тези, които са били уплашени заради миналото ми поведение.

Източници: Soompi, Koreaboo



bottom of page