top of page
  • Sakura

Хелоуински плейлист: к-поп песни на момичешки групи, които не са Dreamcatcher


Dreamcatcher е може би най-известната момичешка група, която представи мрачна концепция, до момента. През последните години обаче се появиха и още, при които, ако стилът им не е напълно хорър, то поне не се страхуват да експериментират с различни жанрове и визии. Така се откриват все повече възможности – не само за изпълнителите, но и за феновете, защото ви гарантираме, че дори да не харесвате такъв тип музика, ще откриете нещо и за себе си. Затова нека на първо място да се погрижим за наближаващия повод за забава – Хелоуин – и да попълним плейлиста ви с разнообразни открития:


Billlie – “RING ma Bell”

Billlie за пореден път успяват да изненадат приятно феновете с песен с напълно различна концепция от дебютната си. Ритмичният сингъл “RING ma Bell”, съдържащ рок елементи, ще събуди бунтаря във вас.


PURPLE KISS

PURPLE KISS е една от групите, които съчетават по-мрачна концепция по забавен начин с доза самоувереност. В духа на празника ви препоръчваме да изслушате следните песни, въпреки че цялата им музика е подходяща за него:


“Nerdy”

Наречени с основание в коментарите “Monster High” на к-попа, PURPLE KISS се превръщат във вещици в “Nerdy”, които си правят шеги с охранителите на обитавана къща. Те уверено заявяват, че са зубъри”, приемайки това, което някои приемат за обида, за гордост.


“Zombie”

Песента, в която се пренасяме на място на зомби апокалипсис, е написана от Yuki и CyA от ONEWE, което не ни остави съмнение, че ще е на ниво.


“Pretty Psycho”

Още един сингъл с типични вещерски тоалети, в който момичетата открито заявяват: “I’m pretty psycho”.


Rolling Quartz – “Blaze”

Ако не сте чували за Rolling Quartz досега, е време да поправите грешката си, тъй като в к-попа рок бандите така или иначе са малко, а за момичешките да не говорим. Rolling Quartz има петима членове и дебютираха през 2020 г. с “Blaze”. В случай че собствените им песни ви се струват малко, не се тревожете – те редовно правят кавъри на добре познати парчета, като ще ви изненадат с неочакван обрат във звученето.


Някои от кавърите:
ITZY – “Boys Like You”

ITZY е група, от която винаги можем да очакваме нещо вълнуващо. Предварителният им сингъл на английски заявява: “Вече не си падаме по момчета като теб” на фона на забавно хелоуинско парти.


NMIXX – "DICE"

Като говорим за вълнуващо, си заслужава да споменем и NMIXX, чиято запазена марка е рязката смяна на мелодии и жанрове в рамките на една песен. Въпреки че идеята може да не допадне на всички, и в "DICE" момичетата показаха, че се справят отлично с избрания път. Непременно слушайте и гледайте, ако харесвате “Алиса в страната на чудесата” и/или историите на д-р Сюс.Комментарии


bottom of page