top of page
  • albenacacheva

Дървото от "Extraordinary Attorney Woo" привлича посетители в малко село


Малко фермерско село в Changwon, провинция South Gyeongsang, се радва на рязко увеличение на броя на посетителите, след като наскоро голямото дърво хакбери се появи в хитовия сериал "Extraordinary Attorney Woo".


500-годишното дърво беше показано в епизоди 7 и 8 миналата седмица, в които измисленото село, наречено Sodeok-dong, е заплашено от разушение поради план за строителство на път, който пресича селото и изисква дървото да бъде отсечено.


Разположено на върха на малък хълм в центъра на селото, така нареченото "дърво-пазител" е символът на селото в драмата по ENA. Правителствен преглед, иницииран за обявяване на дървото за природна забележителност, спира плана за строителство и спасява селото.


В реалния живот дървото се намира в село Dongbu в Bukbu-ri, Changwon. С височина 16 метра и обиколка 6,8 метра, дървото е посочено за защитено от местното правителство през 2015 г.


След излъчването на епизодите в малкото село с около 70 жители внезапно се наблюдава скок в броя на посетителите, а снимки от посещенията се публикуват в много блогове и в социалните мрежи.


Докато жителите на селото поставят табела на дървото на входа на селото, общинското управление на Changwon се включи в кампанията за популяризиране на новата забележителност. В официалния си блог то съобщи, че от хълма се открива пълна гледка към село Dongbu, както и към част от река Nakdong отвъд него.


Заради новопоявилото се внимание Администрацията за културно наследство реши да проучи дали дървото заслужава да бъде обявено за природен паметник и добави, че плановете за това са били направени още миналата година, преди да започне излъчването на "Extraordinary Attorney Woo".

"Смятаме, че дървото има стойност като културно наследство, като се имат предвид неговата форма, възраст и условия на растеж", се посочва в съобщение на CHA от понеделник.
"Скоро ще започнем проверка на място с участието на експерти, представители на местната власт и жители и ще решим дали да го обявим за природен паметник."

Източник: The Korea Times

Commentaires


bottom of page