top of page
  • Sakura

Тони от H.O.T. разкрива, че SM ги накарали да дадат от кръвта си за мърча на “DNA”


В епизод на новата документална поредица на YouTube K-Pop Evolution идолът от първата генерация Тони от H.O.T. си припомни времето, когато компанията използвала кръвта им, за да създаде мърч.


Имайки предвид, че H.O.T. са смятани за първата к-поп група в историята, не е изненада, че Тони Ан приписва успеха си на И Су Ман:

Той е склонен да оспорва някои неща, които други хора смятат за твърде рискови. - обясни идолът

Въпреки това една от най-необичайните идеи, които са му хрумвали, според Тони представлява колиетата “DNA” на групата.


Изглежда, че обикновените продукти за продажба като тениски и ключодържатели просто не били достатъчни за SM Entertainment тогава. Вместо това компанията решила да пусне серия “DNA & PROTEIN” с много необичаен аксесоар вътре - колие, пълно буквално с ДНК.


Начинът, по който се сдобили с него, е дори по-шокиращ. Според Тони Ан, компанията поискала от членовете да дадат кръв и да осигурят коса от телата си, за да може да вземат ДНК-то от тях. Тогава, допълва Тони, дори не знаели какво е ДНК.


Дори не знаех, че може да продаваш такива неща.

Въпреки че концепцията определено е шокираща, отначало не звучала толкова непрятно: косата и кръвта на членовете не била сложена направо в колиетата. По-рано Канта обясни, че SM Entertainment изпратили на учени пробите и те извлекли ДНК-то от тях. След това използвали данните, за да пресъздадат формата на ДНК-то.


По този начин формата на ДНК-то била направена на колието, така че в аксесоара няма биологичен материал. Независимо от това, много от днешните фенове наричат идеята зловеща и обезпокоителна.


Източник: Koreaboo


Comments


bottom of page