top of page
  • albenacacheva

Внукът на бившия президент на Южна Корея Chun е освободен след разследване за употреба на наркотици


Chun Woo-won, внук на покойния бивш президент Chun Doo-hwan, беше освободен в сряда, след като предишния ден беше арестуван за разследване по подозрение в незаконна употреба на наркотици.


Полицията освободи Chun около 19:55 ч., около 38 часа след като той беше задържан на международното летище Incheon при пристигането си от Ню Йорк във вторник.


Полицията заяви, че ще го издири без задържане, като се има предвид, че той е признал за нарушенията си и доброволно се е върнал в страната за разследване.


Woo-won, син на втория син на Chun, Jae-yong, влезе в заглавията на вестниците по-рано този месец заради разкритията си онлайн и чрез интервюта в медиите за нередности, свързани със семейството си.


След като завзема властта по време на военен преврат през 1979 г., Chun Doo-hwan, който е президент от 1980 до 1988 г., е широко критикуван за кървавото потушаване на продемократичното въстание в Gwangju през 1980 г., при което загиват стотици хора.


Във видеоклип, качен в интернет, внукът нарича Chun "убиец" и обвинява семейството му, че уж използва пари от скрити активи.


В друг видеоклип в YouTube Woo-won заяви, че той и негови познати са употребявали незаконни наркотици и са приемали, както той ги нарече, екстази и други наркотични вещества, докато са предавали на живо.


Още в четвъртък той планира да посети Gwangju и да се извини на жертвите на репресиите през 1980 г.


Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page