top of page
  • Sakura

Гордън Рамзи отрече да е "ошушквал" корейските си клиенти


Chloe Jeon, 31-годишен офис служител, наскоро посетила ресторанта на Гордън Рамзи в южен Сеул и била изненадана, че най-скъпото в менюто - "Бургер 1966" - струва 140 хил. вона (101.71 долара).

Обичам бургери и съм опитвала много по света, но никога не съм виждала толкова скъп. Добър е, но не е на нивото, за което бих платила над 100 долара. - споделя тя.

36-годишен блогър за храна с фамилия Jung също се съгласи, че менюто в ресторанта на Гордън Рамзи е твърде скъпо за качеството си:

Повечето от цените на хамбургерите в ресторант Gordon Ramsay са от горния диапазон от 20 000 вона до ниския диапазон от 30 000 вона, което е двойно повече от цената в местните ресторанти за бургери. По отношение на вкуса и качеството не мисля, че бургерите му са много по-добри от други първокласни тук.

24-годишен студент с фамилия Lee сподели, че не се осмелява да посети ресторанта:

Как може студент да си позволи уличен бургер, който струва близо 30 хил. вона? Ако отида там с приятелката си, ще трябва да платя близо 100 хил. вона за два хамбургера, гарнитура и газирани напитки. Цените са твърде високи, особено по това време на висока инфлация.
"Бургер 1966"

Гордъм Рамзи обаче отхвърли подобни оплаквания в четвъртък, като отрече, че ресторантът му за бургери в Корея взима прекалено скъпо от местните клиенти, и твърди, че за нещата в менюто му са използвани само най-добрите съставки:

Използваме най-добрите хранителни продукти като масло, питки бриош и кюфтета. Исках да представя специални менюта в Корея, тъй като марката ни е по-конкурентна от други. Можехме да използваме замразени съставки, за да намалим цената на бургерите ни, но мисля, че премиум маркетинг стратегията ни работи. - каза Рамзи по време на визитата си в Сеул на 11 ноември.


И все пак местната хранителна индустрия вярва, че ресторантът му "ошушква" клиентите там:

Цената на един бургер не може да е повече от 140 хил. вона дори и ако използва първокласни съставки, които са много скъпи. Собствениците на ресторанти никога не казват, че използват евтини съставки. - е заявил местен бургер франчайз.
Като цяло цената на съставките в нормален ресторант е между 30 и 35 процента от цената на храната, и то най-много. Не знам колко печалба има ресторантът на Гордън Рамзи, но определено е скъпо.

Междувременно Рамзи отвори нов ресторант за пица в Сеул на 28 октомври. Това е шестият такъв от готвача в света и вторият в Азия. Би струвало 29 800 вона на човек, за да се наслади на всички предложения в менюто за около час и половина.


Източник: Korea Times


Comments


bottom of page