top of page
  • Sakura

Драмата “Goong” ще се сдобие с римейк


Манхуата “Goong”, или “Princess Hours”, ще получи втора адаптация като драма.

За първи път “Goong” става драма през 2006 с участието на Yoon Eun Hye, Joo Ji Hoon, Kim Jeong Hoon и Song Ji Hyo, превръщайки се в местен и международен хит, който допринася към корейската вълна по това време.


На 5 март беше съобщено, че Jae Dam Media, които отговарят за манхуата, са подписали договор за римейк с Group 8 - същата компания, отговаряла за първата адаптация.


“Goong” се развива в алтернативна вселена, в която Южна Корея е конституционална монархия. Главният мъжки персонаж е коронован принц, който се озовава в уреден брак с обикновена жена.


Освен в драма през 2006, манхуата е превърната и в книга и мюзикъл. Мюзикълът беше изпълнен и в Япония и са подписани договори за нови адаптации в драми в Китай, Тайланд и Мексико. В Корея има и спин-офф на драмата, наречен “Goong S”.


Hwang Nam Yong, изпълнителният директор на Jae Dam Media, заяви:

Важно е да се създават нови проекти, но също така мислим, че е важно от гледната точка на интелектуалната собственост активно да вдъхваме живот на добри проекти, които вече съществуват. “Goong” ще се превърне във важен фактор в този нов бум на интелектуалната собственост.

Group 8, който отговарят за новия договор за римейка, са работили по драмите: “I’m Sorry, I Love You,” “Couple or Trouble,” “Boys Over Flowers,” “My ID Is Gangnam Beauty,” и други.


Източник: Soompi

Comentarios


bottom of page