top of page
  • Sakura

Увеселителният парк на Студио Ghibli строи истински замък на Хоул


Дългоочакваният увеселителен парк, който феновете на Ghibli така очакваха, трябваше да отвори другата година, но е отложен за 2023 година. Въпреки това, някои от атракциите ще бъдат завършени навреме за предварително откриване през есента на 2022.



Въз основа на първоначалното впечатление на художника, публикувано през 2019 г., паркът ще бъде разделен на пет секции. Първото пространство е посветено на Големия склад на Ghibli - закрито съоръжение, включващо елементи от различни филми на Ghibli, включително „Тайният свят на Ариети“ и „Замъкът в небето“, заедно с кино и детска площадка. Останалите четири участъка са Долината на вещиците, селището от „Принцеса Мононоке“, гората Dondoko от „Моят съсед Тоторо“ и Хълмът на младостта, базиран на „Подвижният замък на Хоул“.



Студио Ghibli ни показа малко от виждането за реалния замък на Хоул. Изображението поражда нова вълна от вълнение сред онези, които винаги са мечтали да надникнат в причудливото място.



Докато очакваме Хълма на младостта и замъка през 2022, до 2023 ще са готови Складът и гората Dondoko. Долината на вещиците пък и селото на Mononoke ще отнемат още две години и половина.


Източници: Kyodo news, Time out



bottom of page