top of page
  • Team BKNews

Светът на Genshin Impact


Genshin Impact е екшън ролева игра, разработена и пусната от miHoYo (китайско студио за разработка и анимация на видеоигри със седалище в Шанхай, Китай). Играта е разработена след Honkai Impact 3rd (2016) с подобна схема на действие.


Тя включва среда с отворен свят в аниме стил и бойна система, базирана на действие. Играта е безплатна и си осигурява приходи чрез механиката на играта gacha.


Какво е „gacha“? – Gacha game са видео игри, които изпълняват механиката на gacha (автомат за продажба на играчки в Азия). Подобно на кутиите от автомата, gacha игрите карат играчите да харчат валута в играта, за да получат произволен виртуален предмет. Валутата в играта може да бъде спечелена чрез игра или чрез закупуване от издателя на играта, като се използват средства от реалния свят.


Повечето от тези игри са безплатни (F2P) мобилни игри, където gacha служи като стимул за харчене на пари в реалния свят.


Genshin Impact се развива във фантастичния свят на Тейват, който е дом на седем различни нации, всяка от които е обвързана с различен елемент: Pyro (огън), Geo (земя), Dendro (природа), Cryo (лед), Electro (мълния), Anemo (вятър) и Hydro (вода) и се управлява от различен бог.


Историята следва Пътешественика, който е пътувал през безброй светове със своя близнак, преди да се разделят в Тейват. Пътешественикът пътува в търсене на изгубения си близнак със своя спътник Паймон, като през цялото време се замесва в делата на народите на Тейват.


Въпреки това играта все още е в процес на разработка и ще бъде засега, докато разработчиците на miHoYo не реализират цялостния си план за сюжета, героите и играчите като цяло. Към момента регионите Mondstadt (Anemo), Liyue (Geo) и Inazuma (Electro) са напълно достъпни за изследване.

Genshin Impact позволява на играча да контролира един от четирите взаимнозаменяеми персонажи в група. Превключването между герои може да се извърши бързо по време на битка, което позволява на играча да използва няколко различни комбинации от умения и атаки. Силните страни на героите могат да бъдат подобрени по различни начини, като например повишаване на нивото на героя и подобряване на артефактите и оръжията, които героят оборудва.


Genshin Impact в момента позволява на играча да получи около 42 различни персонажи, но нови и завръщащи се герои се пускат редовно, за да се гарантира неразделното внимание на играчите към играта.


Играта е достъпна за Microsoft Windows, PlayStation 4, Android и iOS от септември 2020 г., PlayStation 5 от април 2021 г. и е планирано за бъдещо пускане на Nintendo Switch.


Мангата Genshin Impact също може да бъде прочетена на официалния уебсайт или в Webtoon на 13 различни езика. Мангата се развива преди събитията от основната история на играта.

А вие ще влезете ли в огромния магически свят на приключения?


Автор: М. ИхтиманскаComentarios


bottom of page