top of page
  • bknsashka

(G)I-DLE описват концепцията на новия си албум и споделят за целите на завръщането сиНа 11 януари групата (G)I-DLE проведе онлайн шоукейс, за да отбележи издаването на новия си мини албум „I burn“. Ето какво споделиха те.


Албумът, който бележи първото им завръщане след пет месеца от излизането на летния им сингъл „DUMDi DUMDi“, изследва различните чувства, които човек изпитва след раздяла.


Soyeon, лидерката на групата, представи албума, като каза:

Ние сме певици и артисти, които пишат песни. Вместо за представянето на концепцията, ние повече обмисляхме как най-добре да изразим емоциите. Като мултинационална група искахме да предадем различни емоции, тъй като мислим, че чувствата след разделите са всеобхватни. Надявам се тези емоции да са като от роман.


Албумът е пълен с песни, продуцирани от самите членове, което за пореден път доказва, че (G) I-DLE са силна самостоятелно-продуцираща се група. Yuqi сподели:

Щастлива съм, че успях да покажа чрез този албум, че съм способна да композирам песни. Ще работя усилено, за да създам разнообразни песни в бъдеще.


Minnie също добави:

Пропих песента си (DAHLIA) с чувство за чест, което не може да бъде показано на никого друг. Наистина съм горда и развълнувана, че една от песните ми е включена в корейски албум за първи път от известно време. 

Soyeon е написала текста и композирала музиката за „HWAA“, заглавната песен на албума със закачлива мелодия и традиционни азиатски инструменти. Тя коментира:

Песента включва и двете значения на думата "HWA" - огън и цвете - за да изразим как пламъците и цветовете могат да разцъфнат в студена нощ.

Следва обяснение на трита елемента, присъстващи в албума:

Зимата представлява хладните емоции след раздяла, а огънят желанието тези чувства да се стопят. Цветето символизира студената, но красива любов, която следва раздялата.

Yuqi, която изненада всички със своята къса прическа, сподели история как е решила да подстриже косата си:

Това е първият ми път, в който съм с къса коса и това е голяма промяна за мен. Носех перука в началото, но мислех, че изглеждам като гъба и най-накрая се реших да скъся косата си. Впоследствие изглежда по-естествено.

Тя допълни, че по време на снимките на тийзърите и клипа е носила перуката.

 


Soyeon разкри целите на групата с албума, казвайки:

Искам да достигнем No.1 в класациите за дигитални сингъли.

Изразявайки желанието си да се свърже с феновете по целия свят, Shuhua каза:

Искам да чуя поздравите на нашите фенове. Искам да се среща с почитателите ни в Корея и отвъд океана и искам да имаме концерт, където ние сме заедно с Невърлендс на едно място.


 

Minnie отбеляза:

Ние най-накрая направихме завръщане през 2021. Работихме повече от усилено за този албум и се надявам всички да му се насладят. Моля ви, прекарайте тази зима с (G)I-DLE.

Yuqi допълни:

Става все по-студено. Въпреки че този албум ни дава студено усещане, той е пълен с пламъци. Надявам се да го обичате много.

Miyeon коментира:

Ние се фокусирахме върху главната песен ‘HWAA’ за около година. Аз съм наистина щастлива сега, че най-сетне успяхме да я пуснем.

Накрая Soojin допълни:

Моля ви, слушайте я много и се надявам да очаквате изпълненията ни.


 

Oh Jeongyeon похвали албума, казвайки:

Влюбих се в историите на членовете, които изпълниха „I burn“ със самостоятелно композирани песни. Слушайки обяснението на философията и чувствата на шестте члена, стопени във всяка песен, изведнъж исках да ги нарека „учители“.


 


Ако все още не сте чули "HWAA", можете да я чуете тук!Източник: Soompi

Comments


bottom of page