top of page
  • Team BKNews

Служители в погребална агенция задържани за кражба на прахта на мъртва жена заради призрачен брак

  • Призрачният брак е суеверен ритуал от древен Китай, в който семейството на починал мъж намира мъртва жена и погребва останките ѝ с него.

Внимание: статията може да съдържа чувствителна информация!


Трима служители в погребална агенция в Северен Китай са задържани за кражба на останките на починала жена, за да ги продадат на местно семейство, като част от нелегален бизнес с призрачни бракове.


Призрачният брак, забранен в Китай днес, е ритуал, в който едната или и двете страни на брака са починали. При тази практика семейството на починал мъж обикновено му намира съпруга - починала жена - и погребва останките от тялото на жената с него, тъй като се вярва, че самотен гроб би навредил на просперитета на потомството на семейството.


След като получила сигнал от колегите си, полицията в окръг Wenshang, Shandong, Източен Китай задържала тримата служители по обвинение в кражба на останките.


Според статия служител сменил останките, след като тялото на жената било кремирано в погребалния дом, докато друг служител карал кола, за да ги изнесе, и трети техен колега бил отговорен за връзката с купувача.


Починалата жена беше лайвстриймър, която се самоуби миналия месец пред зрителите си, казвайки им, че страда от депресия от месеци.


Организаторите на такива бракове предполагаемо правят печалби до 70 хил. юана в провинцията, ако купувачът е доволен от произхода на починалата жена.


Съпругата на единия служител споделя, че купувачът, чиято самоличност не била разкрита, не се е съгласила да омъжи останките на жената за сина си.


Останките на лайвстриймъра са върнати и са при семейството ѝ в родния ѝ град в провинция Хънан, Централен Китай.

Оттогава отделът по граждански въпроси на провинция Shandong обеща да се бори с призрачните бракове и заяви, че ще започне проверки на всички погребални агенции, каза служител.


Източник: SCMP


Comments


bottom of page