top of page
  • Sakura

Нови корейски романтични комедии, които да гледате през уикенда


В последно време корейските романтични сериали отново набират сила и ни радват със забавните си и ненатоварващи сюжети. Макар че главно заради Netflix мрачните сериали дълго доминираха класациите, сега се наблюдава повишаване на интереса към драмите за живота (така наречените “slice of life”) и романтичните комедии. Ето с кои от излезлите през 2022 година ви препоръчваме да релаксирате:


A Business Proposal

Сюжет: Ha-ri се появява на сляпа среща вместо приятелката си, за да изплаши кандидата за бъдещия ѝ съпруг. Той обаче се оказва шефът на Ha-ri и ѝ отправя предложение.


Защо да го гледате? Драмата съдържа много от клишетата, за които можете да се сетите – фалшива връзка, връзка между служител и шеф, травма от детството, среща в увеселителен парк и т.н., но популярността ѝ само сочи колко много са липсвали на зрителите. Една от причините е, че сериалът не се взима насериозно – създателите му са наясно, че не внасят нищо ново, и затова много често виждаме паралела между сериала, гледан от дядото на главния герой, и истинските събития в A Business Proposal. Също така не си представяме по-добра Ha-ri от Kim Se Jeong, която доказа, че комедийните роли са ѝ в кръвта.


Crazy Love

Сюжет: Noh Go Jin е най-популярният учител по математика и изпълнителен директор на GOTOP Education. Въпреки че има само средно образование, е постигнал големи успехи заради своя интелект. Той изглежда като перфектния мъж – красив, умен и богат, но е много арогантен и един ден получава предупреждение, че ще бъде убит. Lee Shin A, от друга страна, работи като негова секретарка. Тя е изпълнителна и отговорна, но постоянно се сблъсква с недоволството на шефа си. Един ден разбира, че не ѝ остава много време.


Защо да го гледате? Това, което прави драмата толкова забавна, е непрестанната война между Noh Go Jin и Lee Shin A, изиграни от Krystal Jung и Kim Jae Wook. Дори и да следва старата формула с шефа и неговата секретарка, не очаквайте Lee Shin A да мълчи и да е типичната „многострадална Геновева“. Тя бързо взима нещата в свои ръце и решава да си отмъсти за нанесените обиди. Noh Go Jin също не е такъв, какъвто изглежда на пръв поглед, но ще му се наложи да осъзнае по трудния начин какви са последиците, ако отвръщаш с лошо на добротата. Загадката кой се опитва да го убие обаче държи зрителите под напрежение.


Sh**ting Stars

Сюжет: Oh Han Byul ръководи ПР екипа в развлекателна компания. Един от най-важните ѝ клиенти е звездата Gong Tae Sung. Двамата са били заедно както в гимназията, така и в университета, където са станали заклети врагове. Те постоянно спорят, но започват да изпитват чувства един към друг.


Защо да го гледате?

Драмата ни дава възможност да надникнем в работата на хората, които с много усилия карат любимите ни знаменитости да блестят, въпреки че понякога създават каши. Признаваме, че още от първия епизод имаше необмислени сцени (имаме предвид стереотипите за Африка), но Sh**ting Stars ни стана симпатична със закачливото си заглавие и макар че е в началото си, нямаме търпение да разберем как ще се развие връзката между главните герои, които не изпускат възможност да се подразнят.
bottom of page