top of page
  • albenacacheva

Чужденците, ненавършили 19 години, ще могат да влизат безплатно в кралските дворци


От следващия месец чужденци на възраст под 19 години могат да посещават големи кралски дворци и гробници, без да плащат входни такси, съобщи в сряда органът за културно наследство на Южна Корея.


Администрацията за културно наследство заяви, че наскоро е преразгледала правилата си за посещение на кралски дворци и гробници, за да включи безплатен вход за непълнолетни чужденци. Правилата ще влязат в сила в събота, добави тя.


Понастоящем всички чужденци трябва да плащат входни такси при посещение на тези обекти, докато за корейците на възраст под 25 години входът е безплатен.

"Преразглеждането беше направено с оглед на промените в социалната структура, като например увеличаването на дългосрочния престой на чуждестранни граждани поради международни бракове и притока на чуждестранни работници, както и Конвенцията на ООН за правата на детето", заяви служител на CHA за причината за преразглеждането при обичайното условие за анонимност.

Конвенцията на ООН за правата на детето забранява дискриминацията на деца под 18-годишна възраст, независимо от тяхната националност.


Източник: The Korea Times

bottom of page