top of page
  • Team BKNews

Японският министър по дигиталните въпроси "обяви война" на старомодната технология


Японският министър по дигиталните въпроси "обяви война" на дискетите и други старомодни технологии, използвани от бюрократите в страната.


Около 1900 правителствени процедури все още изискват от бизнеса да използва устройства за съхранение, включително компактдискове и мини дискове, каза Таро Коно.


Той каза, че разпоредбите ще бъдат актуализирани, за да позволят на хората да използват онлайн услуги.


Въпреки репутацията си на иновативни високотехнологични устройства Япония е известна с това, че се придържа към остарелите технологии чрез своята офис култура.


Дискетите са създадени в края на 60-те години на XX век, но излязоха от мода три десетилетия по-късно благодарение на по-ефективните решения за съхранение.


Повече от 20 000 типични диска ще са необходими, за да се възпроизведе средна памет, съхраняваща 32 GB информация.


Но наследството на устройството с квадратна форма все още може да бъде засвидетелствано и до днес, тъй като видът му вдъхновява традиционната икона "запази".


Японска правителствена комисия е открила около 1900 области, в които фирмите са задължени да използват носители за съхранение като флопи дискове, когато правят приложения или съхраняват данни.


По време на пресконференция във вторник г-н Коно също разкритикува продължителното използване на други остарели технологии в страната.

Търся начин да се отърва от факса и все още планирам да го направя. - каза той.

Връщайки се на устройствата за съхранение, той попита:

Откъде въобще човек може да купи дискета в днешно време?

Това не е първият път, в който Япония попада в заглавията заради старомодните си навици, оставащи парадокс, като се има предвид уменията на страната да разработва нови вълнуващи продукти.


Няколко предложения бяха изказани, включително лоша цифрова грамотност и бюрократична култура с консервативни нагласи.


Имаше шок, когато министърът на киберсигурността на страната призна през 2018 г., че никога не е използвал компютър, като заяви, че винаги е давал ИТ задачите си на персонала си.


И едва през 2019 г. последният доставчик на пейджър в Япония закри услугата си, като последният частен абонат обясни, че това е предпочитаният метод за комуникация за възрастната му майка.


Източник: BBC


Comments


bottom of page