top of page
  • albenacacheva

Петима загинали и 44 ранени при пожар в болница в Icheon


Петима души са загинали, а други 44 са били ранени в петък при пожар в четириетажна сграда, в която се помещава болница в Icheon, на около 50 км югоизточно от Сеул, съобщиха от местната пожарна.


Пожарът е избухнал в 10:17 ч. в сградата, на чийто последен етаж се намира болницата за диализа. По това време в болницата са се намирали общо 46 души, от които 33 пациенти, но според служителите все още не е ясно колко точно са били хората в цялата сграда.


При пожара загиват петима души - четирима пациенти и една медицинска сестра, които се намират на четвъртия етаж, а други 44 души, много от които от болницата, получават наранявания.


Четирима от ранените са получили сериозни наранявания, съобщават служителите.


Противопожарните власти предполагат, че пожарът е започнал в съоръжение за екранен голф на третия етаж на сградата и димът се е придвижил нагоре, което е довело до големи поражения на горния етаж.


По време на пожара съоръжението за екранен голф е било затворено, тъй като скоро е трябвало да преустанови дейността си.


Мобилизирайки 38 пожарни автомобила и 108 души персонал, пожарникарите потушават напълно пожара в 11:29 ч., преди да изпратят спасители на четвъртия етаж, за да видят дали някой има нужда от помощ.


Може да се наложи да мине известно време, за да се завърши спасителната операция, тъй като димът все още изпълва вътрешността на сградата.


Точното място и начин на възникване на пожара ще бъдат установени в рамките на официалното разследване, заявиха служителите.


Според работещите в сградата се помещават също така клиника за източна медицина и офиси на втория и третия етаж, както и ресторанти на първия етаж.


Източник: The Korea Times

Commentaires


bottom of page