top of page
  • bknmoni

Първата дама призова за спиране консумацията на кучешко месо


Първата дама Kim Keon-hee призовава за прекратяване на консумацията на кучешко месо, заявявайки, че Корея и Китай са единствените страни сред големите икономики, в които хората все още ядат кучешко месо, според интервю за вестник, публикувано в понеделник. Kim, която живее с 4 кучета и 3 котки, каза в интервю за вестник Seoul Shinmun, че желае правителството да постигне осезаем напредък по въпросите за животните, включително злоупотребата с животни и консумацията на кучешко месо.


"Вярвам, че универсалната култура трябва да се споделя с развитите страни, защото може да създаде негативни настроения срещу Корея. Неконсумирането на кучешко месо в крайна сметка е израз на уважение към най-добрия приятел на човека и също така означава уважение към живота."

Консумацията на кучешко месо може да бъде прекратена чрез политики, като например предоставяне на подкрепа за подпомагане на фирмите, свързани с кучешко месо, за да излязат от бизнеса, каза тя още. Потреблението на кучешко месо в Корея драстично намаля през последните десетилетия на фона на схващанията, че традицията се превръща в международен срам. И все пак защитниците твърдят, че хората трябва да имат свободата да избират какво ядат. Първата дама също така призова за по-строги наказания за злоупотребяващите с животни, като каза, че Корея има "най-слабите закони относно защита на животните" сред останалите развити страни.


"Около 15 милиона души имат домашни любимци у нас. Ако се установи ред чрез засилване на нивото на наказание за насилниците, вярвам, че можем да се превърнем в зряло общество. В крайна сметка насилието над животни и домашното насилие са просто различни клонове от едно и също начало."

Yoon и Kim са познати като обичащи животните, които отглеждат 4 кучета и 3 котки, включително 5 от приюти за животни. Yoon също каза, че ще настоява за забрана на консумацията на кучешко месо и по-строги наказанията за злоупотреба с животни в своя манифест за президентски избори.


По време на интервюто първата дама си спомни и разговор, който имаше миналия месец с президента на САЩ Джо Байдън, в който Байдън каза, че двамата с Yoon са се "оженили".


"След като разбрах какво каза той, веднага си казах 'наистина?' в отговор" - каза тя, добавяйки, че иска да бъде от помощ на съпруга си, въпреки че има много недостатъци.

Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page