top of page
  • bknmoni

SPAO стана първата корейска марка, която "разби" стандартите за красота, използвайки реални размери


Корейската СПА* марка - SPAO избраха да използват недискриминационни манекени без размери в своите магазини. Това е първият магазин в Южна Корея, който е избрал да го направи.


Манекените са разработени чрез положителна кампания за тялото, наречена "Every, Body", разработена от Cheedo и Sandbox Network. Девизът на кампанията е: "Разклатете рамката. Every, body”. Целите на финансирането бяха постигнати на 227% в рамките на 5 часа от началото на проекта.


Естественият размер на манекените е направен спрямо средните измервания на мъжете и жените на възраст от 25 до 34 години в Южна Корея. Докато редовните манекени, широко използвани в магазините, са с размери 190 см за мъжете и 184 см за жените, то новите са с размери 172.8 см и 160.9 см. Размерите на бюста, талията и бедрата са съобразени спрямо средните размери.


Манекените вече могат да бъдат намерени в магазина в SPAO COEX и в клоновете на Starfield Anseong. От SPAO заявиха, че се надяват манекените да насърчат посланието, че някой може да се наслади на дрехите си, независимо от размера си.


*СПА марка - марка, която сама прави дрехите си, разпространява ги и ги продава ексклузивно.


Източник: Koreaboo

Comments


bottom of page