top of page
  • bknmoni

Посолството на Корея с безплатни прожекции на корейски филми по случай Седмицата на Корея 2022 г.


Посолството на Република Корея в България организира специални прожекции на корейски филми този уикенд в Столицата на културата. Прожекциите ще бъдат на 10 юни, петък, и на 11 юни, събота, в Lucky Дом на киното в Пловдив. Ето на кои филми ще може да се насладите с още фенове на киното:

10 юни, 18:30 ч., "Бягство от Могадишу"

"Бягство от Могадишу" е въздействащ трилър, базиран на действителни събития от 1991 година. Действието се развива в Могадишу - столицата на Сомалия, която по това време е в гражданска война. Посолствата и на Република Корея, и на КНДР се стремят държавите им да влязат в Организацията на обединените нации, но за това се нуждаят от гласа на Сомалия. Следват напрегнати моменти, динамични обрати и една единствена, обединяваща цел – бягството. Финият хумор, актьорската игра и енергична режисура печелят на филма многобройни отличия на световната сцена. 11 юни, 15:00 ч., "Забранена мечта"

"Забранена мечта" е историческа драма, базирана на истински личности от времето на династия Чосон (1392-1897). Филмът представя взаимоотношенията между Крал Седжонг - най-известният владетел от династията и един от най-изтъкнатите личности в корейската история, и един учен, изобретател и инженер. Филмът е вдъхновяваща история за силата на ума и постигането на целите на великия управник, а именно да постави Чосон на картата на света, да създаде неговата културна идентичност и да даде тласък на развитието на науката. Източник: Visitplovdiv

Comments


bottom of page