top of page
  • Team BKNews

Концертът на E’LAST в Ню Йорк отменен; компанията с правни действия срещу организатора на турнето


Компанията на E’LAST E Entertainment обяви плановете да предприеме правни действия срещу организатора на турнето MC Entertainment, след като концертът на групата в Ню Йорк беше отменен в последната минута.


Изявлението идва след две седмици от ужасни истории за MC Entertainment, местната компания, базирана в Пуерто Рико, която е била отговорна за организирането на северноамериканското турне на групата.


По-рано този месец E’LAST дадоха начало на турнето си “THRILL” в Северна Америка с концерт в Лос Анджелис. Въпреки вълнението много фенове се оплакаха след това за справянето на MC Entertainment със събитието, като някои съобщиха, че са били измамени.


Според фенски профили концертът е започнал със закъснение от повече от три часа и когато свършил два часа по-късно, феновете били изгонени, без да получат мърча, за който вече са платили. Освен това събитията със срещата с групата и hi-touch-а, които трябвало да се състоят след концерта, никога не се състояли.


Някои от феновете съобщават, че членовете на E’LAST са напуснали залата разплакани и Wonhyuk дори намекнал за факта, че вечерта не е минала по план, в туит, постнат след концерта.

След това, по-рано тази седмица, E’LAST трябваше да отменят концерта си в Атланта в последната минута заради притеснения относно безопасността. В момента, в който концертът трябвало да започне, било съобщено, че импровизираната сцена не е безопасна за използване от идолите.


Въпреки че ситуацията не била по тяхна вина, E’LAST се извинили на феновете по време на събитията с подписването на автографи и hi-touch-а. В изявление, пуснато по-късно от компанията на E’LAST, се добавя:

За феновете, които биха искали компенсации: молим ви да се обръщате към MC Entertainment.

На 20 май E Entertainment съобщиха, че концертът в Ню Йорк, който е трябвало да се състои на следващия ден, е неочаквано отменен. От компанията твърдят, че са били едностранно информирани за отмяната от MC Entertainment и въпреки че положили всички усилия, за да намерят начин да продължат с шоуто, ръцете им били вързани от промоционалната компания. Ето пълното им изявление:

Съобщаваме, че концертът на E’LAST в Ню Йорк, който трябваше да е финалната спирка на северноамериканското турне “THRILL”, е отменен.
По време на изминалия месец и повече, през които сме били на турнето, MC Entertainment не изпълниха различни части от договора си, например не бяха запазили билети за самолет или хотелски стаи, не бяха подготвили както трябва концертните зали, принуждавайки E’LAST да правят концерти в зали, където е невъзможно да се състоят, и други.
Но от съображение с местните фенове, които очакваха турнето, и компанията, и изпълнителите давахме всичко от себе си, за да продължим с концертите, доколкото е възможно.
В случая с Ню Йорк само един ден преди концерта MC Entertainment едностранно ни информираха за отмяната. Тъй като и компанията, и изпълнителите силно искахме концертът да се състои, се опитахме да намерим начин, но MC Entertainment вече ни бяха вързали ръцете и в крайна сметка решихме, че ще е трудно да продължим.
Ще предприемем всички правни действия, които можем, срещу нарушаването на договора и сме решили да предприемем правни действия срещу MC Entertainment, за да предотвратим такива инциденти в бъдеще.
За феновете, които очакваха да видят E’LAST: благодарим ви и ви молим за разбирането ви.
Благодарим.

Източник: Soompi

bottom of page