top of page
  • albenacacheva

К-драмите за семпъл живот се радват на интереса на световните зрители


Бързото темпо на разказване на истории, предателствата, напрежението и мрачните обрати някога се смятаха за ключови за успеха на к-драмите. За да задоволят жадните за съдържание зрители, които търсят необикновени истории, телевизионните продукции преминаха през жанрове, свързани със зомби и чудовища, както и трилъри.


Сега обаче, навлизайки в третата година от пандемията COVID-19, сериалите стават бавни и приятни, за да привлекат вниманието на световните зрители.


Сериалът на TvN "Our Blues", в който участват редица звезди, проследява група хора в крайбрежно градче на остров Jeju, които преминават през възходи и падения в живота си. Главните герои - в ролите са Lee Byung-hun, Shin Min-a, Cha Seung-won, Lee Jung-eun, Han Ji-min и Kim Woo-bin - носят своя набор от проблеми и се справят с лични трагедии. Въпреки че не се познават пряко, всички герои са по някакъв начин свързани помежду си в хода на историята.


Актьорите потвърждават мнението, че форматът помага на сериала от 20 епизода да представи различни видове хора и техния живот по по-балансиран начин, въпреки че частите или ролите им са сравнително кратки в "Our Blues" в сравнение с предишните им превъплъщения.

"За корейските сценаристи на драми и продуценти е важно да предлагат сериали, които да се харесат на световната аудитория. По-важно е обаче да се разкаже добра история, която да резонира със зрителите по света", сподели служител на Studio Dragon, продуцентска компания под егидата на CJ ENM.
"Нашите истории обикновено включват редица герои, всеки от които има различна роля или цел в сериала, и се основават на дълбока признателност към хората и живота. Вярваме, че тези споделени чувства са универсални."

Сюжетът на драмата на JTBC "My Liberation Notes" се върти около трима пораснали братя и сестри, които са разочаровани от живота си в покрайнините на Сеул и търсят спасение от него.


Те не са в ситуации на живот и смърт или трагични ситуации, но героите са недоволни от живота си - социалния натиск да се оженят до определена възраст, да бъдат по-екстровертни и да живеят в Сеул. Сериалът разказва за стратегиите за справяне и грижа за себе си, които практикуват неудачниците. Моменти, изградени върху емоционална връзка или тропи на споделена травма, също помагат да се балансират мелодраматичните нотки.

"Блокирайте всички външни шумове и гледайте тази драма, когато имате нужда от почивка", казва актрисата Kim Ji-won.

През май по екраните ще се появят два нови сериала за подобряване на настроението - "Never Give Up" на KT с участието на актьорите Kwak Do-won и Yoon Du-jun и "The Sound of Magic" на Netflix с участието на Ji Chang-wook.


Източник: The Korea Times

bottom of page