top of page
  • bknmoni

Документалните филми за к-поп изпълнители стават все по-популярни


Документалните филми за к-поп звездите стават все по-популярни, предлагайки поглед на феновете към личния живот на изпълнителите. Стрийминг платформата Wavve пусна в петък документален филм за 4-членната група Mamamoo - "MMM_Where Are We Now". Филмът ще бъде в 4 части и ще представи 7-годишната кариера на момичетата от дебюта им през 2014 г. със сингъла "Don't Be Happy". Solar, Moonbyul, Wheein и Hwasa тръгнаха да преследват мечтата си заедно и споделят в личните си профили издигането си в глобални звезди. Във филма се появяват и Lee Hyo-ri и Baek Ji-young, които стават свидетели на успеха им. Ето какво казаха от платформата:

"Документалният филм представя светлинното пътуване към успеха на Mamamoo. Посланието е за надежда и съпричастност на младите хора днес. Показваме усилията на групата да лети нависоко след 7 години кариера. Това ще даде възможност на зрителите да помислят за истинското си щастие."


К-поп групата VERIVERY също пуснаха по-рано този месец документален филм за тяхното световно турне в САЩ - "Let's Face Who We Are". Седемчленната група дебютира през 2018 г., но прави първото си турне в САЩ миналата година в 6 града ― Темпе в Аризона, Далас и Хюстън в Тексас, Сейнт Луис в Мисури и Форт Уейн в Индиана. Сериите, чиято премиера беше в Weverse на 16 март, запечатаха турнето на групата, подготовката и времето между всеки концерт. Също така феновете стават свидетели и на сцени зад кулисите. Миналия юни излезе биографичният филм на к-поп ветерана Kim Jae-joong, член на JYJ със заглавието "Jaejoong: On the Road". Във филма, режисиран от Lee Jae-Han, който режисира и романтичния филм от 2004 г. "A Moment to Remember", изпълнителят е на сцената от 18 г. и споделя дълбоко лична страна като човек в 30-те си години. BLACKPINK също са излъчили няколко документални филма в последните 2 години, като се започне от "Blackpink: Light Up the Sky" от 2020 г. по Нетфликс. Агенцията на момичетата YG Entertainment излъчи специален филм "BLACKPINK THE MOVIE" миналия август по случай годишнината от дебюта им. В центъра на филма са Jennie, Rose, Jisoo и Lisa, които се връщат към спомените си, рефлектирали върху кариерата им. Няма как да пропуснем и филма на BTS "Break the Silence", който също си спечели световна популярност от 2020 г. насам. Филмът се излъчваше по кината по цял свят. Източник: The Korea Times

bottom of page