top of page
  • Team BKNews

Dispatch с подробности за конфликта между Chuu и компанията на LOONA BlockBerryCreative


Dispatch разкриха подробности за продължаващия конфликт между Chuu и компанията на LOONA BlockBerryCreative (която оттук нататък е назована BlockBerry).


На 19 декември Dispatch съобщиха за проблема с ексклузивния договор на Chuu с BlockBerry, показвайки, че конфликтът е започнал с необосновани условия в договора.


Когато BlockBerry и Chuu подписали ексклузивен договор през декември 2017 г., те решили да разделят печалбата за всичките ѝ развлекателни дейности в съотношение 7:3, което означава, че компанията ще получи 70 процента, а Chuu ще получи 30 процента. От друга страна, разходите за дейностите е трябвало да бъдат разделени в съотношение 5:5.


BlockBerry са възприели система на нататъшно споразумение, в която първо делят приходите и след това изваждат разходите. С други думи 20 процента от разходите, които BlockBerry трябва да поемат, се поемат от членовете на LOONA. Като структура това е такъв договор, в който членовете на LOONA трупат дълг, когато разходите надхвърлят приходите със 70 процента. Като изключим Chuu, другите членове на LOONA са спечелили 18,6 милиарда вона (около 14 275 000 долара) от 2016 г. насам. Dispatch изчисляват, че в момента всеки член има около 200 млн. вона (около 153 500 долара) дълг заради поемането на половината от разходите на 16,9 млрд. вона (около 12 970 000 долара).


В случая на Chuu, която е имала много лични дейности като реклами и появи в предавания, е известно, че е получавала плащания от декември миналата година и сега има около 220 млн. вона (около 169 000 долара) в себе си.


Chuu, която била недоволна от съотношението в споразумението, е подала молба за временно разпореждане за прекратяване на ексклузивния ѝ договор с компанията през януари 2022 г. и съдът застанал на нейна страна.


Оттогава Chuu продължила дейностите си по начин, по който тя вземала цялата печалба от всичките си индивидуални дейности и само за груповите дейности трябвало да дели печалбата с компанията, като се изваждали разходите. В този процес Chuu подписала анекс с компанията, променяйки съотношението в споразумението на 3:7. Тя си спечелила и правото да не участва в определени групови дейности и да прекрати договора си по всяко време.


Когато Dispatch попитали Chuu за това, тя обяснила:

Може да се каже, че доверието ми в компанията спря миналата година. Дори не исках да участвам в Queendom, но и не исках да се отказвам от LOONA. Подписах анекса към договора, за да продължа груповите дейности.

Като оставим настрана условията в договора, голям конфликт възникнал на 9 юни 2022 г., когато Chuu показала кратък спойлер от хореографията на завръщането на LOONA по време на събитие с видеообаждане. “A” от BlockBerry пратил клипа на майката на Chuu и написал: “Хореографията още не може да бъде разкривана. Какво да направим за това?” Майката на Chuu направила скрийншот на съобщението и го пратила на Chuu и Chuu го препратила на “B” от BlockBerry. Тя написала: “Просто това хахахахахахаха. За нещо такова? Правите ми проблем за една секунда [отнася се за времетраенето на спойлера]?” След това тя ясно заявила, че няма да участва в предстоящото завръщане.


Dispatch попитали Chuu за това и за други разговори, споделени с B, казвайки, че изглежда, че компанията е взела острия тон на Chuu за злоупотреба с власт. Относно това Chuu отговаря:

B беше единственият човек в компанията, с когото можех да разговарям. Не съм изразявала гнева си към B. Само изразявах оплакванията си към начина, по който се управлява компанията.

Chuu допълнително споделя аудио запис на разговор през 2021 г. с “D” от BlockBerry. Докато обсъждали условията в договора, “D” написал: “Завършила си началното училище, нали?“ и после добавил, че се шегува. За това Chuu коментира:

D ме третираше като малко дете. Имах чувството, че ме гледаше отвисоко. Към този момент имаше недоверие, така че бях наранена. Помислих си, че трябва да говоря твърдо, за да ме слушат...така че имаше време, през което говорех с остър тон. Аз също съм човек, така че допуснах грешка.

Източник: Soompi

Comments


bottom of page