top of page
  • albenacacheva

Dispatch разкри липсата на подкрепа от Корейската футболна асоциация за играчите на Световното


Медията Dispatch публикува статия, в която разобличава липсата на достатъчно грижи за играчите по време на Световното първенство по футбол в Катар през 2022 г. от страна на силно критикуваната Корейска футболна асоциация.

На 2 януари медията разкри обстоятелствата, при които личният треньор на Son Heung Min, Ahn Deok Soo, е работил, за да се грижи за футболистите на Корея по време на турнира за Световната купа.

Преди това Ahn Deok Soo влезе в новините с твърдение, че Корейската футболна асоциация не е успяла да осигури необходимите условия на корейските футболисти, за да могат те да се възстановят и да получат така необходимото лечение по време на турнира.


Ето какво заяви Ahn в пост в Instagram:

"Пътуването им беше прекрасно. Дълго време ще помня времето, което прекарахме заедно! Тази снимка е направена в стая 2701 преди последния мач от групата срещу Португалия, където всички казахме, че не искаме това Световното първенство да завърши по този начин! Това беше обещанието на 2701!
Треньори Song Young Sik и Lee Chul Hee, много ви благодаря! Рехабилитационните грижи за всеки играч отнемаха от два до три часа! Тъй като всеки треньор работеше върху 5-6 играчи, ръцете ни бяха подути и в лошо състояние, но това беше нищо в сравнение с потта, която играчите проливаха.
Имаше много инциденти в стая 2701. Ще разкажа на репортерите защо изобщо имахме нужда от стая 2701, ако репортерите се свържат с мен. Ще ви разкажа за безсмислените, невероятни неща, които се случиха
Надявам се, че от Корейската футболна асоциация ще се поучат и ще се променят, защото само така корейският футбол може да има бъдеще! Тъй като от 20 години работя в професионални футболни отбори, няма как да не се замисля за бъдещето на корейския футбол!
Промяна!!! И не мислете само за себе си!

По данни на Dispatch, въпреки че е личен треньор на суперзвездата от Висшата лига Son Heung Min, Ahn Deok Su никога не е бил официално нает от Корейската футболна асоциация поради "проблеми" с пълномощията на треньора. Това твърдение обаче скоро беше отхвърлено, когато стана ясно, че Футболната асоциация е наемала треньори, които са били по-малко квалифицирани от Ahn Deok Su. Съобщава се, че по това време Корейската футболна асоциация е заявила, че треньорът е бил "прекалено алчен".

Поради тази причина играчите лично са платили за самолетните билети и настаняването на Ahn Deok Su в Катар по време на Световното първенство. Диспечерската служба разкри, че в хотелската стая на треньора Ahn Deok Su е лекувал 5-6 играчи всеки ден в продължение на 15 часа.

През ноември Ahn Deok Su пристигнал в Катар със самолетен билет, който бил платен от един от играчите. Той отседнал в хотелската си стая, където всеки ден лекувал по 5-6 играчи в продължение на 15 часа на ден.

Dispatch се свърза с Корейската футболна асоциация за коментар, но всички запознати със ситуацията отказаха да говорят с изданието. Един от високопоставените сътрудници заяви пред Dispatch: "Нямам какво да кажа. Извинявам се."


Източник: Koreaboo

1 commentaire


Kumiho
Kumiho
05 janv. 2023

Те корейците към кого точно са съпричастни? 😀

J'aime
bottom of page