top of page
Team BKNews

Дигитална технология помага на училищата в Япония да засекат тормоз отрано


Дигитална технология вече помага на училища в Япония да се засекат отрано признаци за тормоз, тъй като учениците все повече започват да използват таблети и други устройства.


Японският гигант NTT Communications е разработил система, която илюстрира отношенията между ученици, за да покаже кой е изолиран.


Когато децата предадат домашни, използвайки таблет, работата им се вижда от всички в класа. Системата анализира броя на коментарите и лайковете и показва кой ученик общува често и с кои съученици.


Учителите могат да използват собствени таблети, за да видят кой не комуникира много с други ученици, и да предложат подкрепа на тези, които имат нужда.


Служител в NTT Communications коментира:

Системата позволява на учителите да забележат кой е изолиран в класа. Ако можем да идентифицираме такива деца в ранен етап, това ще даде повече време на учителите да се намесят и предложат подкрепа.

Междувременно базираният в Токио старт-ъп Standby е разработил система, която позволява на учениците да избират здравословното си състояние и настроение всеки ден от четири опции. След това тази информация ще бъде предадена на учителите.


Системата може да бъде използвана и за анкети на ученици за тормоз и събиране на информация от първа ръка. Компанията казва, че се надява това да премахне тормоза в зародиш.


Директорът на компанията казва, че иска да създаде среда, в която учителите винаги са наясно на зов за помощ от ученици.


Източник: NHK

Comments


bottom of page