top of page
  • albenacacheva

Въпреки критиките PSY се радва на успех в класациите с "That That"

Актуализирано: 13.05.2022 г.


Някои хора критикуват певеца PSY, че "повтаря предишните си стилове" в новия си студиен албум "PSY 9th", но водещият сингъл "That That" със сигурност предизвиква възторг в световните музикални класации.


При излизането на "PSY 9th" на 29 април някои музикални критици в Сеул коментираха, че албумът е "просто имитация на оригиналните стилове на PSY", като добавиха, че в него липсват качествени мелодии и креативни текстове.


Продължаващите успехи на PSY в класациите обаче изглежда са доказателство за това, че публиката все още обича характерните за него запомнящи се звуци и забавни танцови движения. С участието на Suga от к-поп сензацията BTS, "That That" е на върха на класациите в реално време на Genie и Bugs, двете основни стрийминг платформи за музика в Корея, от неделя следобед. В друга платформа, Melon, мелодията си е осигурила 2-о място след "Still Life" на к-поп групата BIGBANG. В глобалната платформа за стрийминг Spotify песента е била стриймвана повече от 13 милиона пъти.


Музикалният клип на "That That" - в който се появява и Suga - вече е достигнал 110 милиона гледания в YouTube от неделя насам. Клипът достигна ключовия момент от 100 милиона гледания на 6 май, само седем дни след пускането му.


Песента зае и 61-о място в Official Singles Chart във Великобритания - основна музикална класация в Европа. Това е третият път, в който PSY попада в тази класация, след като хитовете му "Gangnam Style" и "Gentleman" заеха първо и 10-о място съответно през 2012 и 2013 г. Прогнозите са, че "That That" ще запази позиция и в основната класация за сингли на Billboard тази седмица.


Продуцирана от Suga, "That That" е енергично танцувално парче с латино мотиви, което оглавява деветия пълнометражен албум на PSY. Албумът излезе около пет години след като певецът пусна на пазара осмия си пълнометражен албум "4X2=8".

"Тъй като Suga вложи много време и усилия в продуцирането на "That That", надявам се, че ще успее да направи фурор", заяви PSY по време на пресконференция в Сеул, 29 април.
"Не възнамерявах да издавам "That That" по това време - когато светът се движи към фаза на ендемичност - но за щастие скоро предстоят много фестивали. Затова мисля, че уморените от пандемията хора ще реагират бурно на тази празнична песен."

44-годишният певец добавя:

"Винаги съм благодарен на младите хора, че оценяват моята музика. Бих нарекъл албума си успешен, ако кажат: 'Изненадан съм, че PSY все още носи тези странни костюми и танцува странни танци. Той не се е променил с течение на времето".

PSY, чието истинско име е Park Jae-sang, дебютира с албума "Psy From the Psycho World" през 2001 г. и отприщва поредица от хитове като "Champion" (2002 г.). През 2012 г. той придобива световна известност с мегахита си "Gangnam Style", като става първият корейски певец, попаднал в основната класация за сингли на Billboard. "Gangnam Style" заема второ място в класацията в продължение на седем последователни седмици.


През 2019 г. създава собствена развлекателна компания, P NATION, която сега представлява няколко певци, включително Jessi и HyunA. Планира се P NATION да стартира първата си к-поп момчешка група, TNX (The New Six), на 17 май.


Източник: The Korea Times

Comments


bottom of page