top of page
  • Sakura

6 вълнуващи азиатски драми за студеното време

Актуализирано: 31.07.2022 г.


Онова време през годината е, в което усещаме меланхолия и тъга за отминалото лято, но и радост от красивите цветове, с които е обагрена природата; от капките дъжд, удрящи се в прозореца ни. Този сезон отново се очертава да прекарваме повече по домовете си и вместо да се разочароваме, че няма да можем да си правим толкова чести есенни разходки, е добре да оползотворим времето със сериали. За целта сме ви подготвили заглавия, които определено ще приповдигнат настроението ви (или ще ви уплашат – зависи от това как ви повлияват мрачните драми; нищо не обещаваме, освен че рискът си заслужава).


Girl From Nowhere (2018)

Главната героиня Nanno, чийто смях няма да забравите, в този тайландски сериал с два сезона се превръща в кошмара на всяко училище. Ако човек добре знае недостатъците си и я види, най-добре да бяга. Историята проследява как Nanno, премествайки се от едно учебно заведение в друго, разкрива нередностите, случващи се там, и изважда на показ всички демони, всички неща в душата, които човек усилено се опитва да скрие.


Sweet Home (2020)

В случай че сте гледали Song Kang в драми като Love Alarm, Navillera или Nevertheless / "Но въпреки че знам", е време да го видите в различна светлина. В Sweet Home той играе самотника Cha Hyun Soo, който се премества да живее на ново място. След като започват да се случват странни неща, той и другите живущи трябва да оцелеят. Базиран на уебтун, сериалът представя чудовища, които изглеждат по такъв начин, че едва ли ще можете да заспите веднага след като ги видите, но напомня от какво трябва да се страхуваме повече – от хората.


Alice in Borderland (2020)

Японската драма, състояща се от 8 епизода, разказва за една игра на живот и смърт, в която Arisu и най-добрите му приятели попадат. Игрите тестват не само интелигентността и съобразителността на участниците, но и тяхната лоялност, като ги поставя пред невъзможен избор.Squid Game (2021)

Да, знаем, сериалът стана толкова популярен, че освен ако не живеете под камък, няма как да не сте го гледали и/или чували за него. Все пак се чувстваме длъжни да го споменем, тъй като сюжетът, който често е сравняван с този на Alice in Borderland, е много подходящ за сезона – смъртоносна игра с 456 участници и награда от 45,6 милиарда вона.Mouse (2021)

Корейската драма с Lee Seung Gi в главна роля задава въпроса: “Какво, ако бихме могли предварително да разпознаваме психопатите?”. Тя е базирана на истински случай на убийство, при който нацията остава възмутена от липсата на вина от извършителите. Но Mouse вижда други дилеми, възникващи вследствие на утопията – раждат ли се хората зли, или останалите ги правят такива? А ако е второто, тогава как можеш да разбереш още в началото, че ще извършат нещо лошо, и дали опитът за предотвратяване всъщност не е по-нехуманен?Move to Heaven (2021)

Тази драма по никакъв начин не е страшна, но разглежда важната тема за смъртта, която като че ли се е превърнала в табу в съвременното общество. За Geu Roo обаче, който заедно с баща си притежава бизнес за почистване след мъртвите, работата не включва само премахване на следите от починалите. След себе си всеки човек е оставил спомени, надежди, мечти. С много съчувствие, уважение и разбиране Geu Roo и чичо му, който става негов настойник, се опитват да предадат ценните послания на близките на мъртвите, а всяка история е трогателна.Бонус:

Hellbound (2021)

На 19 ноември можем да очакваме от Netflix следващия им корейски и вероятно хитов сериал. Сюжетът му е следният: Хората чуват предсказания за това кога ще умрат. Когато моментът настъпи, ангел на смъртта се появява пред тях и ги убива.

Jung Jin Soo е начело на новата религия Saejinrihwe. Той говори за феномена и че когато ангели на смъртта от ада дойдат, това е разкритие от Бога. Jung Jin Soo има невероятна харизма и е мистериозен. Bae Young Jae е програмен директор за телевизия, който се опитва да разбере истината за религиозната група, а Song So Hyun е съпругата му. Min Hye Jin е адвокат и твърдо се противопоставя на групата, следваща сляпо Saejinrihwe. Jin Kyung Hoon е детектив и разследва случаи, свързани с появата на ангелите на смъртта.


Снимки: Netflix, TvnComments


bottom of page