top of page
  • bknmoni

Daesang отвори завод за кимчи в Лос Анджелис


Корейската компания Daesang отвори първата фабрика за производство на кимчи в Лос Анджелис, за да отговори на нарастващото търсене на традиционна корейска храна в САЩ. Това отговориха от компанията във вторник. Планира се също така да се изпраща в Канада, Австралия и европейските страни.


"Пазарът в САЩ е важен за глобализацията на кимчи продуктите ни. Нашето американско съоръжение ще ни помогне да се справим гъвкаво с глобалната логистична криза, докато укрепваме достигането и развитието на традиционната основна храна, съобразена с местните вкусове. След като нашето съоръжение в Лос Анджелис стане стабилно, ще изградим повече фабрики в Америка."

Daesang е първата фирма сред останалите корейски фирми, която е насочила производството си към Америка. Тя е инвестирала близо 20 милиарда вона (16.39 милиона долара) за производство на 2 хиляди тона кимчи всяка година. Очакванията ѝ са да постигне годишни продажби от 100 милиарда вона до 2025 г. В Америка Daesang няма да предлага само традиционен вкус кимчи, но ще включи още 10 нови вкуса, които да задоволят любителите. Някои от тях ще са без глутен и веган кимчи. Основните продукти в кимчито, които се произвеждат в Америка като например зеле Napa, репички и зелен лук - ще могат да бъдат закупувани и на местно ниво. Daesang вече са осигурили на американските доставчици хранителни продукти, за които казват, че докарват традиционния вкус на кимчи, който е търсен с години на местния пазар. Междувременно износът на Daesang на кимчи е скочил с 131% от 29 милиона долара през 2016 г. до 67 милиона през 2021 г., записвайки най-високото си постижение. Хранителната компания отговаря за над 40% от общия износ на кимчи от Корея. Източник: The Korea Times

bottom of page