top of page
  • albenacacheva

CRAVITY ще популяризират Корейската вълна в чужбина за KOCIS тази година


На 9 юни Корейската културно-информационна служба (KOCIS), подразделение на Министерството на културата, спорта и туризма, назначи деветчленната к-поп момчешка група CRAVITY за посланик на корейската култура в чужбина.


Групата ще подобри имиджа на страната в чужбина и ще популяризира корейската култура чрез различни дейности.


Директорът на KOCIS Park Myeongsun заяви:

"Надявам се, че хората по света ще продължат да общуват помежду си, като използват корейската култура като средство, и ще станат едно цяло като глобални граждани, които обичат културата."

Говорейки на церемонията по въвеждането на чуждестранните посланици на корейската култура на нейната агенция в Центъра на КОКИС в сеулския квартал Jung-gu, този ден тя добави:

"Очаквам с нетърпение оживените дейности на CRAVITY като тазгодишни посланици на корейската култура."

Лидерът на групата Serim заяви:

"Ще се стремим да общуваме с феновете на Hallyu по целия свят и да разпространяваме очарованието на корейската култура, за да я направим по-обичана от хората по света."

Като своя първа посланическа задача CRAVITY участва в създаването на промоционален видеоклип за Talk Talk Korea - глобален конкурс за съдържание, свързано с Корея, включващо видеоклипове, снимки, илюстрации, уебтуни и др.


Видеото е достъпно в официалния канал на Korea.net в YouTube (https://www.youtube.com/user/GatewayToKorea).


От 2014 г. насам KOCIS назначава к-поп изпълнители с висока степен на разпознаваемост в чужбина и потенциал за растеж като рекламни посланици на конкурса Talk Talk Korea и на корейската култура.


Групата BTS е бивш посланик на конкурса, а Stray Kids, ATEEZ и LOONA преди това също бяха посланици на KOCIS. Те получиха подкрепа от агенцията и в крайна сметка се превърнаха в звезди благодарение на модела на публично-частно сътрудничество.


CRAVITY, които дебютираха през април 2020 г. с миниалбума "Hideout: Remember Who We Are - Season 1", участваха на hallyu събитието KCON 2022 Premiere в Rosemont Theatre в Чикаго. Групата също така се появява три пъти в американското токшоу "Добър ден, Ню Йорк", с което спечели признание от чуждестранните фенове.


Източник: Korea.net

bottom of page