top of page
  • bknmoni

Китайското правителство спира "Youth With You 3" дни преди финала

Финалът на предаването трябваше да бъде тази събота.

Няколко дни преди финала на шоуто, китайското правителствено бюро за медии в Пекин, Китай реши да спре излъчването му поради няколко причини.


"Youth With You" започна да привлича широко внимание сред феновете на корейската музика още от миналата година, когато Lisa от BLACKPINK се присъедини към менторите като главен танцов ментор. Тази година звездата също участва като целта на предаването е от 119 трейнита да се изберат 9, които да дебютират в група.

С около 600 милиона гласа към този момент, Youth With You 3 завладява феновете на китайската музика от премиерата си през февруари, а финалът се очакваше да се излъчи на 8 май 2021 г. Въпреки плановете за финал, след обрати продукцията реши да спре на 5 май.

Най-нашумелият спор около шоуто беше по-рано тази седмица, когато състезателят Tony Yu се оттегли от предаването. Tony беше претендент за първото място и имаше шанс да бъде част от финалната деветка - докато китайски потребители в мрежата не го обстреляха с въпроси и разкрития за миналото му.

В публикация в Weibo китайски нетизен твърди, че родителите на Tony притежават караоке студио, което предлага нелегални услуги, включително проституция, продажба на наркотици на богати клиенти. Родителите му отрекоха обвинението като уточниха, че са продали бизнеса си няколко години преди да се преместят от Китай във Ванкувър, Канада през 2008 година. Въпреки това много потребители смятат, че те са виновни.

След това профилът на Tony Yu от времето, когато се е състезавал в Produce X 101, се появи отново в Weibo. Там той се е посочил като канадец, което нетизените приеха лично, че той не оценява китайските си корени. В момента двойното гражданство в Китай е незаконно.

Youth With You 3 подписа договор с Mengniu Dairy, които вадят QR кодове за безплатни гласове, отпечатани върху капачките на бутилки с прясно мляко и йогурт. За да се възползват от промоцията, много млади хора са закупили млечни продукти само за гласове като след това са изхвърляли напълно използваемите напитки в канализационните канали. Някои дори бяха забелязани да препродават капачките от бутилките в мрежата. Наскоро китайските медии също съобщиха това, като изтъкнаха поведението на младите хора и осъдиха хората, които не са взели предвид риска от замърсяване, както и от пилеенето на продуктите.

Въпреки че iQIYI се извиниха за неспазването на тяхната социална отговорност, изглежда мерките на iQIYI по изкупуването на бутилките са напълно приети. От 5 май сутринта Общинското бюро за радио и телевизия в Пекин спря излъчването на "Youth With You 3", въпреки предстоящия финал. Според източници правителственото бюро се е срещнало с iQIYI да обсъдят решението.

Макар шоуто да получава широка подкрепа от зрителите, многобройни китайски потребители в мрежата подкрепят властите и техните действия. Сто хиляди са гласували в анкета с въпрос дали приемат извинението на iQIYI, а зашеметяващите 80% са отговорили, че не го приемат.


Към момента не се знае дали "Youth With You 3" ще възобнови дейността си през следващите дни, или бъдещето на шоуто ще бъде трайно засегнато от противоречията от тази седмица.


Източник: KoreabooCommentaires


bottom of page